KIRA -> ilustracije v otroških knjigicah (10.10.2005 13:06:17)
|
ne vem, ali se samo meni tako zdi, ali pa je tako..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] recimo MAČEK MURI in pol "nadaljevanje" MAČJI SEJEM": ilustracije so nekoč (prvi izid knjige recimo oz. original) bile dosti boljše, živali so bile bolj podobne živalim in tud imam občutek da bolj natančno narisane in bolj z ljubeznijo. v Mačku Muriju so mačke podobne mačkam, pa barve so bolj žive, po mojem bolj pritegnejo otroke. Tiste v Mačjem sejmu pa... no ja.. meni se zdijo nekako turobne barve, mačke pa nekako - ne vem niti prav povedat - nemačkaste. ??? isto je pri Kosovirja na leteči žlici. Originalne slikce, pa čeprav so bile takrat še črno bele, se mi zdijo dosti bolj posrečene, kot sedaj v ponatisu, kjer so kosovirji komaj še kaj podobni kosovirjem, pa čeprav v barvah. Isto sem opazila tudi pri drugih pravljicah, ampak jih ne bom vse naštevala, ker je tega preveč. Zdijo se mi pa posrečene ilustracije v onih knjižicah pravljic iz zbirke Lisica pripoveduje založbe Grahovac. Živali s lušno narisane - prav posrečene - recimo volk v Volk in 7 kozličkov je tak moderen - ampak je še vedno podoben volku: oblečen je v neke vrste "militery look". Čist luškano, pa v drugih knjižicah tudi. No ja, okusi so različni - pa vseeno: Kaj pravite ve glede pravljic in slikanic - je to samo moje opažanje???
|
|
|
|