niki5 -> RE: totalno sem zmedena (13.10.2005 13:33:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ) in ne mi govorit da otrok to ne čuti, ja pa če čuti razburjenje matere še ko je v trebuhu ga pa sedaj ne???!¨!! Seveda otrok čuti, ne bo imel pa zaradi tega posledic v življenju. Mene pa predvsem moti to, da avtomatično ko se dva razhajata ljudje začnejo, še preden karkoli vejo kakšna je situacija, da bosta otroka uporabila kot orožje za svoje spletke oz. maščevanje. Najprej si ti na prvem mestu, da ugotoviš kaj želiš od življenje oz kako doseči to in narediš ustrezni korak k svoji odločitvi. Se odločiš k razvezi. Tukaj pa potem pridejo vse stvari zraven. Ločitev če ni sporazumna se vleče pa ni treba da ti partner nagaja, ampak sam sistem v tej državi je obupen. Ko je nekdo prizadet lahko počne marsikaj zakar ne bi nikoli od njega pričakoval. Če imaš stvari sam pri sebi poštimane, potem krmariš med enim in drugim in ustrezno poskrbiš za otroka. Ne smemo pozabiti, da razhajaš se ti in tvoj partner, vse kar je, je izključno med vama. Vidva se nista razumela, ujela, kakorkoli že, otrok pa je del obeh in mora ostati izven teh težav, ki so nastale med vama. Ko gre za otroka, tvoji občutki ki jih gojiš do partnerja so obstranskega pomeni, to ni pomembno. Ko se odločaš v imenu otroka, se moraš vživeti v njegovo kožo. On ima vedno oba od staršev rad in oba si želi imeti in sami mu moramo zagotoviti, da če se starša razideta to za njega ni pomembno, ker onadva bosta še vedno ostala z njim. Drugače pa se strinjam z daddy-em. Točno tako je, kot je napisal.
|
|
|
|