alergija (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

renata -> alergija (10.10.2005 9:13:02)

Moj malcek ima baje alergijo, ki se mu pojavlja na obrvih, najprej se je samo lupil sedaj pa ima se mazolcke in je cisto oranzen, ampak samo na obrvih. Pediatrinja je rekla da naj mazem z bepanten kremo. Ali je imela katera podoben problem in kako ga je odpravila. Nic ga ne boli samo za videti je pa res grozno in bojim se da mu ne bo slo se na veke potem pa se ucka ne bo mogel odpirati. Ali katera pozna kaksno kremo ki bi mu to ublazila oz. odpravila. Kaj pa ve pravite na bepanten?

lep pozdravcek in uspesen teden

duda -> RE: alergija (10.10.2005 9:22:31)

Naš ima tudi na obrveh in med obrvmi malo bolj trdo in oranžkasto kožo. Vendar pa ni alergija (tudi ni mozoljčkov, kot ti praviš) ampak so temence, ki se lahko pajavljajo tudi drugje (poleg najbolj očitnega mesta na glavi)- za useši, dimlje... V tem primeru je treba kožo mazat z oljem. Naš jih ima tudi v dimljah, kar pa mi dela ful probleme, ker jih ne morem odpravit. Če mažem samo z oljem, potem dobi rdečo kožo, če pa s hladilno se mu pa ful na kožo prime. A ima katera kakšno rešitev še za moj problem? hvala...

renata -> RE: alergija (10.10.2005 10:12:43)

Tudi jaz sem pomislila na temencek pa so me vsi cudno pogledali in rekli da to ni mogoce. Bok vej koliko casa to traja in a mu mazes samo z mandeljevim oljem ker jaz sem mu tudi pa nic ni videti da bi se izboljsalo, upam da bo katera imela pravo resitev za to ker je res nadlezna stvar

duda -> RE: alergija (10.10.2005 11:17:30)

Ja, jest tudi mažem samo z mandljevim oljem. Ker zdaj (2M) z rokicami krili že po celem obrazu in si veselo tlači roke v usta, tako da si mu po obrazu ne upam mazat s kakšno drugo zadevo. Je pa res trdovratno, jest mu skoz mažem, pa se mu skoz na novo dela. Se mu odlušči, pa spet naredi. No, s časoma bo verjetno že bolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Če ima pa katera bolj uspešno metodo kot čas bom zelo vesela nasveta...

duda -> RE: alergija (10.10.2005 11:19:22)

Ja, pri meni so bili tudi vsi pametni in so rekli, da so temence samo na glavi. Potem pa sem pogledala v knjigo ''Otroški zdravnik'', kjer piše, kje vse se lahko pojavijo.

asija -> RE: alergija (10.10.2005 11:28:11)

Renata poskusi s kremo od Aderme x- omega. Kupi se v lekarni in stane okrog 3500 sit. Moja hči ima zelo močno alergijo in ji edino ta krema pomaga. Sprva ga maži 2 do tri krat na dan. potem pa samo enkrat. Moja je bila po celem telesu v lišajih. Tudi po obrazu in po obrveh. Se splača poskusiti.  Bepanten ji ni pomagal.

Stran: [1]