Gina -> RE: slep učenec v oddelku (11.10.2005 11:22:55)
|
Uf, miška, moram prav razmislit.... Jaz sicer imam v razredu skoraj popolno gluho deklico, vendar ni nasilna in normalno sledi pouku, v okviru svojih zmožnosti, mama več kot intenzivno sodeluje in je pripravljena tako sodelovat, kot pomagat pri organizaciji ali čemerkoli že. Zakaj je otrok nasilen? Tista ideja od Ronje se mi zdi sicer odlična. Tudi prvčki so pripravljeni in sposobni pomagat, ne le 4. razred. Mogoče bi se pa deklica počutila bolj varno, če bi imela nekoga, ki bi ji vsak dan pomagal. Če dobro razmisliš, bi se vsak človek počutil obupno grozno, če bi ves dan poslušal nek šunder, en skupek glasov, čisto preveč za samo slišat. Potem pa ne bi nikogar prav dobro poznal, nobene mame blizu in podobno. Samo nekaj mi ni jasno. Deklica ni več v 1. razredu, očitno. Kaj pa je bilo z njo lani ali predlani? Zakaj niso takrat sprožili postopka za spremljevalca? V Mb gre to hitrje kot v LJ., čeprav gre povsod počasi.... Jaz bi naredila takole: Otrok trpi v šoli, če je pod takim pritiskom, zato bi svetovala staršem, da je v šoli samo dopoldne, ko mu lahko zagotovijo spremljevalca. V bistvu je nesramno in neodgovorno do staršev in od šole, da nekomu "vržejo" otroka, kot da je vreča krompirja, čerav NIMA POGOJEV niti najbrž strokovne usposobljenosti, da bi vedel, kako z njimravnat. Ker otrok v takih razmerah ne more dobro delovat, je potem logično, da nori in je nasilen. Podaljšano bivanje je prostovoljno in ni obvezno. Zato lahko učitelj kadarkoli zahteva, da se otroka izpiše od tam. Podaljšano bivanje ni obvezno in je samo dobra volja šole, razen za 1. razrede, se mi zdi. V 1. razredu šola mora zagotoviti varstvo, ker so otroci premajhni za sami biti doma. Torej naj učiteljica stopi do ravnatelja in naj se pogovori o tej možnosti. Glede na to, da starši dobijo dodaten denar zaradi tega, ker imajo otroka s posebnimi potrebami, je smiselno da ta denar namenijo ali plačilu varstva zanj od konca pouka, dokler ne pridejo domov iz službe, ali pa plačilu spremljevalca na lastno pest, dokler se mu spremljevalca ne določi (kar je vprašanje, če se mu ga sploh bo). Jaz sem sploh proti, da je tak otrok v PB, ker trpi. Kako lahko svojega lastnega otroka pustijo v takem nemiru in v taki stiski vsak dan.- Čisto logično, da je nasilen. Zdaj me bo pa ven vrglo, če me še ni....
|
|
|
|