thumbelina -> RE: Prosim prosim, potolažite me, da delam prav! (10.10.2005 9:56:37)
|
POslušajte punce, gledam tole starost vaših otrok in se mi nekatere stvari ne zdijo prav. Če je otrok star par mesecev in joka, pomeni da nekaj sporoča, ker vam drugače povedati ne zna. Moja punči je tudi jokala, popravljam tulila kot bi drliprašiča iz kože. Pustila sva jo samo 1x da se je zjokala in zaspala in nikoli več. Zakaj? Zato, ker sem bila doma zato da njo pedenam, ker se mi je zdelo logično, da je grozna zaspat v postelji, sam brez mamice, otroci, nas vohajo in če nas ne zavohajo se ne počutijo varne. Jaz sem svojo navadila na samostojno spanje tako, da sem jo sicer pustila v postelji, po crkljanju sem odšl aiz sobe in se vsakih pet minut vračala, jo pobožala, ji dala dudo, zavrtela glasbeni vrtiljak.... Včasih sva se tako mučile tudi po uro, a se je splačalo, mala se je navadila, da vedno pridem nazaj in ni nikoli zaspala v dretju ali zaradi izmučenosti od dretja. V roku meseca je bila prav vesela ko je zgledala posteljico in še danes s 14 meseci vedno brez težav in joka zaspi. Zakaj bi znervirale otroka in ga na silo pripravile do tega da sam zaspi? Evo to jemoj nasvet, dobronameren poudarjam. Jasno je da deluje tudi metoda, da pustiš otroka da se zdere, ampak meni se zdi da je pa le treba prisluhniti otroku. Kar setiče zbujanja od nekje 4, 5 mesecev dalje, so lahko zobki - pri nas smo ob izraščanju zob slabše spali, jokali ponoči, se zbujali.... Lahko se vašim otročkom tudi kaj sanja, naša je kar nekajkrat tako prestašeno jokala, drugače je nisva mogla potoalžit, kot da sva jo dvignila in dobesedno zbudila, se malo pocrkljala z njo, da je ni bilo več strah in potem smo spali brez težav. Zdaj ko je tako velika, se včasih tudi prebudi ponoči zaradi sanj in ji pomaga če ji v spalnici (ona spi v sosednji sobi)prižgeva lučko in se pogovarjava z njo kar iz svoje postelje. Kamlu se pomiri in zaspi nazaj.
|
|
|
|