|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Popadki
9.10.2005 19:22:02   
XXYY
Lep pozdrav vsem user posted image !

Vse tiste, ki ste že rodile, napište kako ste začutile svoje popadke in kje ste jih bolj začutili. A vas je zelo bolelo ali vas je na začetku bolj malo. Koliko ur ste se potem matrale pri porodu?

To sprašujem zato, da bom vsaj malo vedela kdaj bodo tisti pravi popadki. In me zanimajo vaša mnenja, kako je bilo pri vas. Majčkeno me je strah teh popadkov, ne vem zakaj, ampak se bojim, da jih ne bom prepoznala, ker pred nosečnostjo nisem imela nikoli bolečih menstruacij, tako da me to malo bega, ker ne vem kako to sploh zgleda. Vem, da se sprašujete kako je to mogoče, da me ni nikoli bolelo. Ampak mene res ni. Zato me pa zdaj v nosečnosti bolj boli v medenici in še posebej v sramni kosti (to je za p...). Po pravici povedano. Ampak bomo že preživeli.

Thank you za vse vaše odgovore. Upam, da jih bo veliko.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Popadki
9.10.2005 19:26:29   
Anonimen
Popadke sem začutila kot rahlo špikanje v križu ob cca. 20:30.

Jan je rojen ob 22:21...

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2005 19:40:05   
Kranjčanka
živjo,

popadki so se mi začeli zjutraj na vsakih 10 min mi je otrdeval trebuh in zraven še bolečina v spodnjem delu trebuha ter sem dobila rjavkast izcedek, čez dan se je  stopnjevalo in čedalje bolj  so popadki boleli, rodila sem pa zvečer ob 22.25 (porod je trajal 4,5 ure).user posted image
želim ti čimlažji porod,

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2005 19:42:59   
cmokec
Tako je popadke opisala Nalin, ki je danes čudežno izginila. Po vsej verjetnosti je že mamica.  Je pa njen opis najboljši približek mojim popadkom.

"Najprej me začne grabit v križu, potem pride pritisk navzdol in čudna omrtvičenost spodnjega dela trebuha (trebuh je kot kamen), zraven ostra bolečina, imam občutek kot da mi hoče vse razgnat. omrtvičenost in bolečina hitro prideta in gresta (par sekund), križ pa počasi poneha.
Med popadki pa je vse normalno, oz, brez bolečin, takrat bi lahko tudi telovadilauser posted image
Aja pritisk navzdol je pa nekaj takega kot da moram kakat in lulat hkrati."

LP cmokec

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
9.10.2005 20:02:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2005 20:37:31   
NINA977

ob polnoči sem se zbudila, je steklo malo  plodovnice, 3x šla na wc, popadki na 2 min - samo spredaj, kot pri menstr., takoj v bolnico (še dobro, da je do bolnice samo 2 minuser posted image ), rodila 2.03. sami popadki sploh niso bili hudi. grozno je bilo, ko jeuser posted image   "ven lezel".

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2005 20:51:54   
janč
ojla
rade volje bi ti pomagala, vendar ne morem, ker sem 2x rodila z umetnimi popadki
pri prvemu sem rodila zaradi amnioskopije, ker mi je pri tem odtekla voda in so me priklopili na umetne popadke, trajalo je 14 ur
pri drugemu pa so me po petih amnoiah naročili drugi dan za porod, tako da sem drugič rojevala 6 ur
ja jaz sem imela kar dolge porode, čeprav mi je ginekolog rekel da je to čisto normalno, kajti noro se bojim roditi tretjič
baje se prvi otrok pri normalnem porodu rojeva 12-15 ur
drugi 6-8 ur
tretji pa 4-6 ur
ni pa to pravilo, samo pravijo da je vedno lažje
moja prijateljica je trikrat rodila in vedno komaj ujela porodno sobo
pač eni malce težje, drugi malce lažje
pa srečno

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
11.10.2005 14:10:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2005 18:09:49   
Grascakinja
Hja, to je pa dobro vprašanje. Mislim, da vsaka doživlja popadke malo drugače. Mene niso nič v križu matrali. Je pa to ena taka hecna bolečina, ničemur drugemu podobna, zaobjame vso maternico. Ne znam ti več opisat, ker sem po porodu čisto pozabila, kaki so bili. Zagotovo pa jih ne boš sfalila, ker bolijo. Ampak se da zdržat.

Jaz sem imela prvi popadek ob 3:00 zjutraj in so trajali 1h na 15 min, potem so se zgostili na 10, nakar so bili ob 6h zjutraj na 5 minut, takrat sva krenila v porodnišnico. Med potjo so bili že na 4, 3 minute. Ob 7h sva prispela, bila sem že 8 cm odprta brez da bi mi počil mehur, ob 8:33 pa se je Karolina rodila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.10.2005 23:30:56   
tincci
Kaj pa recimo teden dni pred porodom, so se tudi že pojavljali občasni popadki ali so se vam vsem pojavljali samo na dan poroda??

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.10.2005 21:16:31   
taya
Pojavljali so se že dva tedna prej (ne otrdevanje trebuha-to me je grabilo štiri mesece), tri dni pred porodom sem jih imela že na 7, 8 minut kakšni dve uri, potem se je umirilo.

Na dan poroda so bili isti kot prej, samo ni več prenehalo......user posted image

Bolečina na začetku ni noben problem, je pa tako specifična (nič podobna ostalim "bolečinam" v nosečnosti), tako, da sigurno ne boš dvomila kaj to je.

Aja, trajalo je pa štiri ure vse skupaj.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.10.2005 14:32:15   
mojamura
mene je začelo ščipat tako, kot bi me kdo z iglami zbadal. Dobesedno sem skočila iz postelje.Pravi popadki so se začeli cca. 18.00 in so trajali nekje do 01.00 ponoči, nato sem dobila še umetne popadke, ki so , vsaj meni so bili, dosti hujši, kot svoji. Obv 06.30 so se pa vseeno odločili za CR....tako da so bili vsi popadki zaman, ker svojega pikeca nisem dobila takoj v naročje, ker sem spala....ampak sem vesela, da se je vse srečno končalo.user posted image

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2005 0:32:54   
KODA
Hm hm,jaz pa pri dveh ne vem kaj je to popadek?Pri taprvem,mi je začela plodovnica po kapljicah odtekat(skoraj nič).Pa me je samo 2x malo zašraufalo(tako kot pri menstruaciji),pa sem šla po 9 urah počitka v porodni sobi na carski rez.Ta drugič pa je bil načrtni carski rez.Taprvič nisem imela popadkov,ni se spustil,nato so me priklopil na "flašo".Bilo je kot,da bi imela menstr,krče,pa samo 2x me je zašraufalo.Stekla je cela flaša,jest pa kot da ni nič.V 9 urah mi flaša nitiprijela ni,ni se spustil,odprta sem bila samo za en prst,pa še med vstava.Pa še 34 teden.Po vsem tem pa smo šli na carski rez.user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2005 7:09:08   
CIPRESA
Tudi jaz ti nemorem opisat kako zgledajo popadki ki jih imaš sama, ampak mene je 14 dni pomalem šraufalo vsako noč malo pa nič pa nič, no pol pa so me priklopili na umetne ti pa bolijo ko user posted image in te nemorš falit. Rečem pa ti če imaš svoje to je že dober znak ker umetni vsaj tako so meni rekli v porodnišnici še enkrat bolj bolijo in res sem jih imela po pol ure v porodni na dve minuti in močne ko user posted image porod pa trajal debelih 13 ur. Želim ti vsaj pol manj matranja pa srečno!!!!!!!!!

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?