Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki

Sporočilo

Maja S. -> Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 11:07:49)

Prosim, če mi lahko poveste izkušnje s temi injekcijami, ki jih dajo nosečnici, če ji grozi prezgodnji porod. So kakšni stranski učinki???? Kje si lahko kaj preberem o temu? Prosim pomoč. Že v torek naj bi ostala v bolnici, da bi mi dali injekcijo, a me je strah... Sem v 27t in 3d.

Za vaše izkušnje se vam zahvaljujem...
LP Maja

Maja S. -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 11:09:34)

S temi injekcijami naj bi se pravilno in prej razvila pljučka otročička in to je vse kar vem...

Minka Pobalinka -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 12:01:14)

Jaz sem te inekcije dobila pred približno mesecem dni.. ni nič posebnega, dobiš injekcijo v zadnjo plat in to je to.. Stranskih učinkov ni. Kar brez skrbi.

Anonimen -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 12:05:43)

zivjo! Breberi si tukaj:

http://24ur.com/bin/experts.php?esection_id=22&expert=editaar&q_id=9016

Pa srecno!

SLAMlCA -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 18:13:01)

Zivjo!

Tudi jaz sem dobila to injekcijo in sicer okoli polnoči (32.teden nosečnosti) ob 6:45 sem rodila in je Jaka dihal sam

LP

k1 -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 20:04:22)

to dajo verjetno vsem mamicam, so za dozorevanje pljučk pri bebiki. nič hujšega.

upam da bo vse ok. držim pesti!

lp

urška -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 21:09:07)

jaz sem dobila 2; dobiš jih za rozvoj otrokovih pljuč in nimajo stranskih učinkov

Vrtnica1 -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 22:06:13)

Jaz sem jih tudi dobila v 32 tednu, v 34 tednu sem pa rodila in je lepo zadihal. Dobila sem (če se ne motim) 4 v ta zadnjo, mal mi je bilo vroče (samo to se spomnim) - se pravi, da me je mal vročina oblivala, na kar me je tudi že prej sestra opozorila. pa nič druzga.
Drži se in veliko sreče ti želim. Pa predvsem pozitivno misli!
Vrtnica

KODA -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 23:10:14)

Jaz sem jih dobila v 28 tednu.Pa ni bilo nobenih problemov.(2x).

Maja S. -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (9.10.2005 23:10:33)

Najlepša hvala punce za vaše izkušnje!!!! Ste me potolažile, zdej bom bolj mirna.
Še enkrat hvala!

Maja 

* Mateja * -> RE: Nujno-izkušnje z injekcijami za pravilen razvoj nedonošenčka (10.10.2005 13:04:52)

Ponavadi dobiš tri injekcije na osem ur!! Te naj bi pospešile razvoj oz. zorenje otrokovih pljuč. Kot so mi pa povedali na intenzivni, tudi to ni 100% in lahko tud ne "primejo"!! Jaz sem dobila le eno, ker se je Nejc prej rodil, pa ni nič poamagala.

Stran: [1]