psiholog za nosečnice? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

janč -> psiholog za nosečnice? (8.10.2005 22:01:44)

ste že dale skozi posvetovalnico, ko vas je zdravnik iz materinske knjižice, zadaj spraševal vprašanja, kajti če imaš premalo točk te po novem pošljejo na pogovor s psihologom
saj vem da določene ženske res doživljajo travmo z nosečnostjo, ampak mislim da samo z vprašanji ne moramo videli če je za psihologa??kaj pa ve mislite o tem
ste to že dale skozi??
jaz sem trenutno v 26/5 tednu

cmokec -> RE: psiholog za nosečnice? (8.10.2005 22:03:50)

Prvič slišm, da bi te kdo kaj spraševal. Še bolj nenavadno je, da bi te poslal k psihologu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

janč -> RE: psiholog za nosečnice? (8.10.2005 22:14:36)

saj me ni poslal, ampak če odgovori ne bi bili v redu in če bi on sklepal, da sem v stresu, ali da živim v težkem okolju bi me poslal
saj je ugotovil, da je z menoj vse ok.
pač nekatere pa žal niso v redu in zaradi njih imajo po novem preventivo s psihologom

Anonimen -> RE: psiholog za nosečnice? (8.10.2005 23:02:17)

Mene ni G nič spraševala, sem pa sama od sebe izpolnila tisti vprašalnik in je bil rezultat ok. Res pa ni niti pogledala, sama ji pa tudi nisem govorila in je nič spraševala.
Je pa moja kolegica zadnjič na pregledu malo "pojamrala" G, ki jo je vprašala, kako je sicer in je ona imela ravno slab teden za sabo, pa jo je G napotila k psihologinji. V bistvu ji je svetovala, naj se oglasi na pogovor k tej in tej. Tako da naj bi ti G sam/a svetoval/a, kam in h kateremu pojdi.
Če pa čutiš potrebo po posvetu, pa se pozanimaj, kam bi lahko šla. Jaz žal nobene psihologinje, ki bi se ukvarjala z nosečnicami, ne poznam, da bi ti jo svetovala.

Ada -> RE: psiholog za nosečnice? (9.10.2005 19:10:35)

Veliko bolje je v stiski poiskati pomoč, kot pa čakati, da vse skupaj mine, in zabresti še globje. Pred ali po porodu, ni pomembno.
V ljubljanski porodnišnici dela krasna psihologinja dr. Vislava Globevnik Velikonja, spec. klin, psihologije in družinska terapevtka. Jo res toplo priporočam, mislim pa, da jemlje tudi brez napotnice, če jo pokličete.

janč -> RE: psiholog za nosečnice? (9.10.2005 20:54:15)

ne saj ne previm da bi morala it k psihologu, kajti jaz se počutim super in sem super
samo zanima me če je bila še kater<a spraševana pri ginekologu glede tega
vem pa da nekatere nosečnost težko dajo skozi
jaz k sreči uživam v nosečnosti

puncica -> RE: psiholog za nosečnice? (10.10.2005 7:23:08)

Tisto sem jaz našla na koncu nosečnosti, prej me noben ni na to opozoril, kaj šele da bi me spraševal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

CUKRČEK -> RE: psiholog za nosečnice? (10.10.2005 7:26:43)

Pojma nima o tem....nihče me ni nič spraševal, nič nisem zasledila in nič  izpolnjevala.
Mislim pa, da bi bil moj G bolj potreben kake terapije psihiatra[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]