samohranilka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

jazz -> samohranilka (8.10.2005 9:56:29)

Imam kolegico,ki se je znašla v problemčku.Takoj,ko je zanosila sta šla s fantom narazen,ker nikakor ni šlo.Bebico je obdržala in se je zelo veselila.Ko je rodila hčerkico jo je oče prišel pogledat trikrat,ker pa je postavljal čudne pogoje in zahteve na katere ni pristala,je odšel.Od njega ne želi nobene preževnine,le mir.Problem pa je,kako enkrat razložiti hčerkici,kje je oči.Kako ste ve to rešile ali rešujete?

Anonimen -> RE: samohranilka (8.10.2005 10:10:19)

Moja sestra je imela podoben problem. Pač je hčerki že od malega ob rpiložnostih (pa ne pogosto) govorila, da njen očka z mamico pač ni bil dober (ker ta res milo rečeno ni bil) in se nista razumela. Včasih je vprašala, ko je bila še majhna, kako se njen oči piše (pri kakšnih treh letih), in ji je sestra lepo povedala. Zdelo se ji je prav smešno. Saj tako majhen otrok še ne razume toliko, da bi kaj premišljeval o tem, ima pa v podzavesti, da ima očeta nekje in ga tudi pozneje lahko spozna, če želi.

tinatona -> RE: samohranilka (8.10.2005 10:53:38)

Hmm... Moj je sicer še premajhen da bi spraševal kje je njegov oči. Mu pa bom ko bo večji vse razložila. Povedala mu bom da se z očkom pač ne razumeva in zato sva midva rajši sama.
Mu pa nisem nikol stikov prepovedala (očku namreč), ga lahko vidi kadar hoče. Žal se to ne zgodi prav velikokrat. Do zdaj ga je videl ene 4x. Nazadnje avgusta ko sva bila z malim v bolnici.

LP Tina 

Marogica -> RE: samohranilka (8.10.2005 10:58:48)

Jaz bi tipu postavila takšen pogoj:
1. Ali plačujes preživnino, pa naju pustiš pri miru
2. Ne plačuješ preživnine, pa redni obiski oz. obiski kot se bosta dogovorila.
Ker ne vem v kakšnih odnosih sta trenutno lahko predpostavljam dvoje:
1. Če je ne bo hotel videvati (kar je zelo žalostno in nefer do otroka), boš imela vsaj finančna sredstva zanjo.
2. Če pa mu je težko dati denar, bo jo pa "primoram" videvati, če ne, mora plačati in bo otrok imel nekaj od atija.
V bistvu lukavo, ker mora v vsakem primeru nekaj "žrtvovati". Pa kar naj, saj se mora naućiti odgovornosti. Takšne ali drugačne. Na žalost.
Glede na to, kako se bo odločil, lahko potem reagiraš kar se hčerke tiče in jo "pripraviš" za v bodoče.

Anonimen -> RE: samohranilka (8.10.2005 11:31:50)

Zakon pravi: Če oče otroka plačuje ali ne, mu stikov ne smemo preprečevati, ker nas lahko oče toži.

Kako razložiti otroku? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]No comment.

Anonimen -> RE: samohranilka (8.10.2005 11:35:09)

V tem primeru obstaja druga rešitev, čeprav ni praktična in priporočljiva za vse primere.
Če moški zapusti nosečnico že v času njene nosečnosti, naj ga ona enostavno ne prizna kot očeta otroka. Pa naj potem on toži za ugotavljanje očetovstva. Če bo spoznan kot oče, bo moral plačevati. Dokler pa kot oče ni priznan, otroka po nobenem zakonu nima pravice videvati.
Zaradi prazne rubrike "oče" na rojstnem listu pa seveda nastanejo drugi problemi...

tinatona -> RE: samohranilka (8.10.2005 11:53:07)

Jaz zaradi prazne rubrike oče nisem imela nobenih problemov. So me sicer povabili na razgovor na CSD, ampak sem jim tam razložila zadeve in je zdaj mir.
Itak pa če ni podpisla očetovstva ti nič ne more.

LP tina

Stran: [1]