kakšne copatke imate za notri (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

s1 -> kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 15:28:25)

kakšne copatke imajo obuti vaši otroci za v stanovanju. naša 11 mesečnica že skoraj hodi, pediater mi je svetoval štumfke z bremzicami, pa se mi zdi skoraj malo premalo opore, pa še drsi ji po parketu, čeprav so bremzice gor.
kaj naj ima? copatke, čeveljčke, ortopedske ali ne? kaj imate vi? kje je kaj za kupit razen ciciban? rabimo pa tam št. 17 ali 18.

hvala za ideje in odgovore.

CatJa -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 15:38:41)

Pediater ima prav. Zakaj že zdaj razvajat otrokovo nogo v copatkih, v katerih tako samo švicajo. Platfusu se najbolje izogneš tako, da otroka čimdlje puščaš bosega, da se mu pravilno oblikuje stopalo. Še zunaj bi lahko bil bos, kar pa na žalost ne gre, vsaj pozimi ne.

Marogica -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 15:53:24)

Copati in čevlji so bili meni ena velika uganka. Po eni strani si povsod slišal, da otroci porebujejo čevje in copate z dobro oporo, po drugi strani pa naj hodijo čimveč bosi. Kaj je prav? Ne vem. Moj je imel copate do nekje 3 leta z oporo oz. visoke(gležnarje) za v vrtec, po drugi strani pa smo poleti veselo bosi naokoli hodili.

jazz -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 16:01:33)

Ja, mi imamo take luštne mehke kačice z bremzicami ki sem jih kupila v H&M-u v Mariboru.

jagoda -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 17:26:13)

Za doma HM mokasine (kot štumfki, spodaj podplat), za v vrtec cicibanovi copatki.

Maxica -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 19:13:36)

Naš štirinajstmesečnik je sicer tudi najrajši bos, zato ima obute ali nogavičke ABS ali pa te mokasinke iz H&M, ki si jih vsaj ne more sezuti.

lucky 111 -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 19:54:32)

Mi imamo zelo luštne, mehke copatke. Kupili smo jih v Mothercare-u. Jih imajo kar veliko na izbiro.

LP

NinaŠ -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 19:58:17)

Od vsega začetka Super fit copate (za doma in zdaj tudi za v vrtec).

LP

ZARA -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 20:02:12)

Ma Zara je bla skoz bosa, al pa v štumfih, ker copat enostavno ni prenesla...in jih ni imela...otroci, ki so več bosi naj bi bolje obvladali svoje telo, ko shodijo... pri nas je to drži!
Zdej pa ko nosi copate, ima te z trdo opetnico...najraje jih pa seveda sezuva in liže...
lp

tinica -> RE: kakšne copatke imate za notri (7.10.2005 21:16:42)

Njaboljše so nogavičke z dobro gumo na podplatih, da ne drsijo. Drugače pa imamo doma vse vrste copatov od cicibanovih do raznih mehkih copat ampak so nogavice še najboljše. V toys-u sem kopila tople nogavice, ki imajo čez cel podplat gumo in ko je prišel na parket je tako za bremzal, da je kar padel.

Nogavičke so v naši hiši zakon.

Lp

andrejaz -> RE: kakšne copatke imate za notri (8.10.2005 23:24:07)

Najboljše je, da je otrok čimveč bos. Mi smo po nasvetu našega ortopeda uporabljali dolgo nogavičke z bremzicami.
Ker je imel naš Mark operacijo Ahilove tetive, moramo sedaj po nasvetu ortopeda nositi copatke. Tako smo pristali na Superfit copatkih.
Če je z nogicami vse OK, otrok ne rabi nobenih ortopedskih copat - še zlasti pa ne trdih Cicibanovih. Če že imaš namen kupiti copatke mu kupi npr. Superfit, ki imajo podplat čisto mehak.

polona2 -> RE: kakšne copatke imate za notri (8.10.2005 23:54:10)

Hana ima Cicibanove copatke in sploh se mi ne zdijo trdi.

Annny -> RE: kakšne copatke imate za notri (8.10.2005 23:54:43)

Superfit copatke z vezalkami- zakon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

KODA -> RE: kakšne copatke imate za notri (9.10.2005 0:13:25)

Ali sta  obuta v cicibanove copatke ali pa imata nogavičke z bremzicami.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

SISI25 -> RE: kakšne copatke imate za notri (9.10.2005 17:25:20)

Naši še ravno ne hodijo, smo pa bolj v nogavičkah.

Drugače pa so imeli včasih v Arielu ortopedske copatke za malo več kot 1000 SIt. Kakšni pa so pa ne vem.

Stran: [1]