JAHANJE IN NOSEČNOST (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

JANJAA -> JAHANJE IN NOSEČNOST (7.10.2005 14:43:06)

Živjo!
Mam en problem! Imam konja katerega nadvse rada jaham! Ker s fantom nekje v prihodnosti razmišljava tudi že o [sm=9nebesa.gif] me zanima kako je z jahanjem med nosečnostjo. Če ima katera izkušnje naj mi prosim pomaga.

baguSka -> RE: JAHANJE IN NOSEČNOST (7.10.2005 14:51:37)

Tud sama obužujem jahanje in vem da nebi riskirala. Odločitev je tvoja. Lahko padeš, si zlomiš nogo in ne moreš it na rentgen. To je samo en primer. Sama veš kolk jih še obstaja.

PIKA -> RE: JAHANJE IN NOSEČNOST (7.10.2005 15:32:28)

Točno tako! Težava ni v jahanju, ampak v posledicah morebitne poškodbe. Ne morejo te slikati, operirati, dati sredstva proti bolečinam, skratka - nič. Tudi jaz sem kronična jahačica in se sedaj soočam z isto dilemo. Verjetno se boš morala odreči terenskim ježam, kakšna ura v maneži, z dobrim in zanesljivim konjem, mislim, da ne bo ovira. Vsekakor poskrbi, da bo ob tvojem jahanju nekdo zraven, verjetno boš potrebovala pomoč pri zajahanju konja.

Bela -> RE: JAHANJE IN NOSEČNOST (8.10.2005 8:36:43)

jaz sm imela tud konja, pa mi je ginekolog strogo odsvetoval jahanje in to sem tudi upoštevala.
Po porodu pa sploh ni bilo več časa za se ukvarjat z konji in smo jih žal prodali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Stran: [1]