otrdevanje trebuha (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tida -> otrdevanje trebuha (7.10.2005 11:34:04)

Pozdravljene?

Mene pa zanima koliko vas ima težave z otrdevanjem trebuha in kaj so vam predpisali vaši G? Jaz se srečujem s to težavo že od 18. tedna. Predpisan pa imam počitek.
A se je kateri umirilo ali se to samo še stopnjuje? A so kateri povedali do česa lahko to pripelje?

Hvala za odogovore in LP

jazz -> RE: otrdevanje trebuha (7.10.2005 12:05:26)

Jaz sem imela to skos, celo nosečnost, da me je včasih zvilo in sem se kar skrčila...sploh ko sem bila v stoječem položaju. Mislim da to ni nič narobe, tudi jaz sem morala dosti počivati, rodila pa sem teden pred rokom!

renan -> RE: otrdevanje trebuha (7.10.2005 12:33:11)

SEm omenila to gin, pa sedaj pijem po en magnesol na dan. Zdi se mi, da se zdaj pojavlja dosti bolj redko.

Urša -> RE: otrdevanje trebuha (7.10.2005 12:36:07)

To je čisto normalna nosečniška težava, nič hudega. Samo veliko počivat in ne se naprezat! Magnesol res pomaga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

žlička -> RE: otrdevanje trebuha (7.10.2005 12:42:38)

meni tudi otrdeva ze od nekje 28 tedna naprej, pijem magnezol in kalcij...

sem pa na MON-u prebrala tale post, ki me je malo zmedel....a je to res al je to en larifari

http://med.over.net/phorum/read.php?f=117&i=107362&t=107362&v=f

Ninica -> RE: otrdevanje trebuha (7.10.2005 12:57:56)

Ja, tudi meni je trebuh otrdeval od 18. tedna naprej in vse do konca nosečnosti. Otrdevanje je bilo odvisno od mojega "počivanja". Včasih bolj, včasih manj ampak celo nosečnost.  G. mi je predpisal magnesol, spasmex , proti koncu nosečnosti pa sem še dobila nitrodur obliže proti krčenju mišic. Vsi smo mislili , da bom rodila prej, pa sem po roku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mimica -> RE: otrdevanje trebuha (7.10.2005 14:18:43)

Tudi meni je pogsoto otrdeval trebuh, sploh po naporu ali če sem bila predolgo na nogah. Mene so potem v 24.tednu sprejeli zaradi rednih popdakov v bolnico, ne vem pa, če je to povezano ( mislim, da je ). Jaz sem pila 3 magnesole na dan ter imela strogo mirovanje ( s polurnim sprehodom, pa je bilo še to preveč ) vse do konca nosečnosti. Sem pa rodila mesec dni prehitro, ampak to je že druga zgodba... Veliko počivat !

ivana25 -> RE: otrdevanje trebuha (7.10.2005 14:25:14)

Ojla!

Meni otrdeva  trebuh nekje od 20. tedna naprej. To je v nekih mejah normalno in je kot neke vrste "telovadba in priprava" mišic maternice na porod, ki pa je seveda ne sme biti preveč. Meja je nekje 10× na dan. Pri meni je bilo pa to kak dan pogosteje, kak dan pa sploh ne. V glavnem pila sem Magnesol in po potrebi malo bolj počivala. Zdaj se pa približujem 38. tednu in mi je ginekologinja rekla, da lahko čez nekaj dni Magnesol opustim, ker je nevarnost za prezgodnji porod mimo, poleg teda pa ne bo škodilo, če maternica še malo "potelovadi".

Veliko sreče!
Ivana

Stran: [1]