SPORTINA
|
V kar precej stvareh se strinjam z Marogico... Moja prva hcerka je sla v vrtec pri 2 letih in 3 mesecih kljub negodovanju moje mami, ki jo je pazila...Ce ji ne zaupam, pa kolk denarja bomo stran vrgli, pa da je še premajhna...Če jo vprašaš sedaj, je navdušena nad vrtcem in odločitvijo! Imela sva moznost, da jo pazita obe babici, a kljub ne majhnemu financnemu izdatku sva se odlocila za vrtec oz. srednjo pot, to je 5h program. "Princeska" lahko spi do 8h, potem gre v vrtec, se tam naje, veliko nauči, naigra, poje kosilo, ob 1h pa je spet doma. In se vedno 3h v varstvu, da prideva iz službe!! 3h!!! Srednja pot je res super: - otrok ni prisiljen vstajat zgodaj s starši - celo ob 5h ali 6h - v vrtec hodi res samo z namenom socializacije... - stari starši lahko vmes malo zadihajo, kaj postorijo, kam grejo - cenovno ugodnejše in še in še... Trenutno sem sama doma, na porodniškem dopustu, a hčerka, ki je sedaj stara dobra 4l hodi v vrtec. Druzbo pogreša še ob sobotah in nedeljah. Ravno včeraj sem bila v njeni skupini na dnevu odprtih vrat ob tednu otroka. Res uzivajo in se imajo lepo. Kaj takega mu doma ne moreš nuditi. Ne moreš ga toliko naučiti....Pri drugem otroku bova naredila isto. Prvi koraki doma, ko začne iskat družbo, igro v vrtec! Svetujem ti, da ga imaš kakšno leto še vseeno doma, saj enoletnik pa res nima kaj veliko od družbe, ker še nima te potrebe...tako nekako pravijo. In res je, da ko zboli, da še tako pridejo mame in tašče zelo prav, pa kakšen dan, ko te ni... Kar pa se bolezni tiče, mi smo sedaj 3 jesen v vrtcu in se nikoli NIČ!!! Jih pa poznam, ki delajo kriv vrtec in... Poznam pa tudi otroke, ki ob stalni druzbi starejših postanejo prav...čudni, ne znajo delit, se igrat... Odločita se sama, ne glede na mnenja starih staršev, ki to, da daš otroka v vrtec včasih ne znajo prav razumet. To ni nezaupanje... Srečno!
|