Vetrovi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


pety78 -> Vetrovi (6.10.2005 19:09:18)

Mojega novorojenčka zelo mučijo vetrovi. Se dojiva, jaz pa tudi zelo pazim na prehrano. Pijem veliko tekočine, jem mlečne izdelke, kruh, polento, juhice, nič surovega sadja in zelenjave.
Pa ga zelo napenja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Kaj pomaga?




Kety -> RE: Vetrovi (6.10.2005 19:39:57)

Tudi našega pikca ful napenja (star je 7 tednov) in pri tem kar zajoka. Nimam pojma kaj mu te vetrove povzroča.....pomoje se morajo prebavila še dobro razvit, tako, da kaj dosti ne moremo!

Lp




pegy -> RE: Vetrovi (6.10.2005 20:26:06)

Po ta novem pravijo ,da čim manj mlečnih izdelkov ,ker napenjajo.
Tako je meni patronažna rekla cca.10.mes. nazaj pa se je obneslo ,ostalo sem jedla vse v zmernih količinah.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Vetrovi (6.10.2005 20:36:01)

ooo mi tudi prdamo...in to fejst fejst...tako, da včasih oči ne ve, ali sem to jaz ali Gašper [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
To je pač prebava....sicer pa, kar napenja tebe, napenja tudi dojenčka. Ne sekiraj se...ti lepo jej vse po vrsti...no, ni se treba glih basat z zeljem pa fižolom, pa svinjine tud rajš ne jej...drugače pa...jaz jem vse (ups, tudi svinjino sem, pa se mi je danes pediatrinja samo smejala...rekla je samo, naj ne jem arašidov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] )
Čim manj prdcev ti želim [sm=smiley32.gif]




mimica -> RE: Vetrovi (6.10.2005 20:43:59)

Mlečne izdelke vstran ! Sem brala in patronažna mi je rekla, da so ti najhujši ( zraven fižola seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ).Je pa tako, da lahko ful paziš, pa ga bo vseeno napenjalo, saj je to zaradi nerazvitega črevesja. Na žalost moraš počakati, da mine. Mogoče poskusi z kakšnimi kapljicami : Babynos, LEfaxin, vetrovne kapljice in brinjevo kremico po trebuščku.




pika_b -> RE: Vetrovi (6.10.2005 21:19:25)

Mi smo stari 2meseca in nam prdeci prv fajn nagajajo. Jaz vsako jutro pojem za eno večjo čajno žličko cele kumine (prežvečim) in našemu otročku kar pomaga. Poskusiti ni greh, malce je nagravžno ampak se navadiš. Jaz to počnem od njegovega tretjega tedna.

Lep pozdrav!




Vrtnica1 -> RE: Vetrovi (7.10.2005 15:23:59)

Jaz sem našemu Žigiju zaradi vetrov začela dajati Hippov komarčkov čaj. Je sicer res pomagal, ampak je od takrat naprej kakec čisto čuden. Mi je kar malo žal, da sem mu začela tako hitro dajati čaj, mogoče bi še malo počakala, pa bi se itak uredilo samo od sebe. Čaj pije še sedaj, ga ima zelo rad, z vetrovi pa ni več problemov.
Lp,Vvrtnica in Žiga




Stran: [1]