Calpol (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

sp -> Calpol (6.10.2005 18:12:03)

Pozdravljene!

Že dolgo nazaj je bila tema kako dati otroku calpol sirup pa je ne morem najti. Prej sem ga ji malo dala pa mi je ne samo sirup ampak tudi malo hrane zbruhala. Pije pa samo navadno vodo ali mislite da ga lahko mal zmešam z njo v upanju da bo ostal v njej.

Hvala za odgovore in vsaki [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

rainbow -> RE: Calpol (6.10.2005 20:32:23)

Ti kar probaj, kaj sme jaz vse delala, da mi je spila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Calpol (6.10.2005 20:35:17)

Jaz dajem Daleron, ki je zelo dobrega okusa po ananasu, čisto nič po zdravilih. Pa še brizgo ima zraven, da otroku sirup stisneš v usta. Najbolje je, da brizgo kar pocuza, ali kako bi se temu reklo. Lahko pa kupiš tudi navadno injekcijsko brizgo in poskusiš z njo dati Calpol.

violinski -> RE: Calpol (8.10.2005 9:17:09)

Jaz sem to zelo elegantno rešila - s paracetamolskimi svečkami. V bolnici jih na debelo namažejo s hladilnim mazilom, jaz sem jo pa raje malo segrela med prsti, da je šla lažje not in nič ven. Za količino moraš pa vseeno pri pediatru preverit. Za otroke, ki imajo 5 kil, naprimer, je ena tretjina otroške 120mg paracetamolske svečke dovolj.

Tudi ko sem sama zbolela za gnojno angino in sem imela visoko vročino pa mi je zdravnica dovolila pojesti do 8 lekadolov na dan, sem potem, ko sem zaradi lekadola bruhala (se mi je nalepil na mandeljne, ker sem imela praktično neprehodno grlo) sebi kupila paracetamolske svečke (za odrasle so 500mg). Pa še hitreje pomagajo, ker se hitro absorbirajo.

Soncnica -> RE: Calpol (8.10.2005 11:02:01)

Hoj!

Kaj pa če poskusiš tako, da si na dobro umiješ roke, potem pa si daš Calpol na prst in pustiš, da ti zdravilo posesa dol? Samo predlog...

Stran: [1]