rižota (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


karmy -> rižota (6.10.2005 14:05:16)

jzt mam najrajši piščančjo rižoto ampak bi rada naredila tud iz kakšnega drugega mesa oz. sestavin...a imate kak predlog?




Anonimen -> RE: rižota (6.10.2005 14:07:58)

Jaz dam velikrat purana, ko mi od fileja ostanejo majhni koščki, dam to za rižoto na stran, isto tud svijnsko, od kazga kareja, sam da ni nič mastno. Pa veeeeeeliiiiiiik zelenjave!
Pa solatko!




baguSka -> RE: rižota (6.10.2005 14:10:18)

Al ba z gobicami.
Al pa samo z grahom.
Al pa mešana zelenjava.
Drugač pa vsaka vrsta mesa.




karmy -> RE: rižota (6.10.2005 14:11:34)

smo z grahom, gobami? dejte punce recepte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




klavdijas -> RE: rižota (6.10.2005 14:16:03)

s korenčkom ali korenčkom in grahom

LP,

              Klavdija




Anonimen -> RE: rižota (6.10.2005 15:48:15)

Gobova rižota:
Na olju popraži sesekljano čebulo.
Ko zarumeni,dodaj na lističe narezane gobe jih popraži in nato poduši.
Gobam dodaj še sol,česen poper,dodaj riž ga zalij z dvakratno količino vode-vrele.Kuhaj približno na nizkem ognju 15-20 minut.
pred koncem kuhanja rižoto poškropi z belim vinom,pokrij z pokrovko in kuhaj še nekaj minut,da se aroma vina dobro prepoji z rižem.

Špinačna rižota:
Špinačo očoščeno oprano na hitro popari,odcedi in seseklaj.
V kozico daš večji kos masla in sesekljano čebulo.Popraži in ko čebula ovene(ne sme zarumeneti) vsuj riž,ga še malo popraži in zalij z vročo vodo,trikratno količino kot je riža.
Duši približno 20 minut,glej da bo riž mehak v sredini pa še zrnat(probi)
Deset miniu prej preden bo riž kuhan,dodaj sesekljano špinačo in smetano-kislo 1/2 lončka.Po potrebi soli.Ko je kuhano odstavi z ognja primešaj še en kos masla in potresi z naribanim sirom.




jazz -> RE: rižota (6.10.2005 17:41:42)

Meni je najboljša z mletim mesom!!!! Popražiš čebulo,daš pražit notri še mleto meso, veliko pest graha,eno jušno kocko,malo paradižnikove mezge, malo česna in popra,peteršilj, dodaš riž, zaliješ z vodo (dvakrat toliko kot riža). Jaz jo delam kar v ponvi, ki ima železne ročaje,pokrijem z alu-folijo in vržem v pečico...se zduši, brez da bi se kaj zažgalo ali prijelo. Zakon je! Včasih tudi malo inproviziram in dodam še kakšno drugo zelenjavo, ali pa jurčke,lisičke,potresem s parmezanom...uj, sem kr lačna ratala. Pa dober tek!




Stran: [1]