Hudi krči - kaj narediti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simona2 -> Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 13:51:39)

Danes smo imeli prvo posvetovalnico in je s pikico vse OK (zredili smo se za 1300 g in zrasli 6cm) in sem ful vesela.

Na žalost, pa so se tri dni nazaj, kar znenada začeli hudi krči, vsaj mislim tako, ker drugega ni in se res detece ves čas krči in napenja. Vendar to ni samo občasno ampak ves čas. Med previjanjem, občasno celo med hranjenjem, skratka ves čas. Pikica tako joka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], da se meni para srce in po nekaj časa začnem jokat tudi jaz. Bistveno ji ne pomaga niti masaža, niti nošenje in res imam občutek, da samo joka (ponoči med spanjem je sicer bolje in ne joka). Ali je imela morda katera kakšen podoben problem in kako dolgo lahko to traja?

Danes sem začela s Sab Simplex kaplicami, pa zaenkrat ni nič pomagalo. Zdravnica je priporočala Simetikon kapljice iz Avstrije? Jih ima kdo in kako se obnesejo?




anitaz -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 13:58:01)

Pelji jo k bioenergetiku [sm=smiley2.gif] Pomaga-preverjeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tina104 -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 14:37:15)

moja sestra je uporabljala lefaxin iz avstrije in so pomagale. jaz ga tud imam in ga dam mojemu ko ful joče in ga ne morem pomirit. kar hitro neha jokat. ne vem sicer, če ima prave krče, ampak vetrovi ga ful matrajo.




gggrrr -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 14:57:14)

Hojla!

Ne bom ti kaj pametno svetovala. Le to lahko napisem , da je Simeticon enako Lefaxin (sem pogledala na skatlo od Lefaksina) torej kapljice, ki jih je svetovala pediatrinja. Nam niso pomagale.
Mine! Pa dosti potrpljenja (predvsem s partnerjem, ker je to za vaju zelo naporno).
Lp




Tasika -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 15:36:24)

Nam je sab simplex pomagal v toliko da se je Luka lažje sprdkal. Še danes ko ima že 6 mesecev in pol ima probleme z napenjanjem, sploh po zelenjavi.

Nekega univerzalnega recepta ni. Pazi kaj ješ (če dojiš), jaz sem svinjino, svežo zelenjavo in sadje, pa tudi večino kuhane zelenjave prve 4 mesece črtala iz jedilnika. Žal drugače ni šlo. Tudi AD3 kaplice so lahko povzročitelj hudih krčev, mi smo zamenjali za D3 pa je bilo veliko bolje. Pa bodi pozorna da redno kaka. Če je zaprta jo bo še bolj bolelo.

Sicer pa se pri mali z očkom menjavajta, kajti jok te res izčrpa, jaz sem nekaj večerov ko je moj [sm=smiley27.gif] delal popoldansko, prejokala z otrokom v naročju. Tudi starši so ti lahko v pomoč, če so kje blizu.

Držimo pesti da bo kmalu bolje.[sm=rozica.gif]




kimi -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 15:43:54)

Jaz sem svoji ukinila AD3 in sedaj je bolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Po 3 mesecu ji jih bom spet dala




Anonimen -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 15:54:58)

Bilo kere kapljice proti krčem,boš sama ugotovila katere učinkujejo.
Kuminov čaj,če dodaš med kuhanjem čajčka še čisto majhno količino majarona bo še bolše.
Vsedi se na stol otročka na trebušček položi čez kolena,nekaj časa ga masiraj z krožnimi gibi po hrbtičku,in nato trepljaj nežno po ritki.
Lahko pa kupiš v DM kapljice za masažo trebuščka(se opravičujem,ker je že dolgo časa se ne spomnim imena kapljic,neke Nemške firme ali Švicarske)uprašaj pa ti bo kera znala povedat.Z njimi po kopanju z krožnimi gibi masiraš trebušček.+




simona2 -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 16:13:42)

Zlate ste, mi je takoj malo bolje. Jaz tudi ne jem ne svežega sadja, ne zelenjave. Ali bi morda lahko bilo od mleka (vsak dan pijem kakav in jem jogurte)?

V torek dobim Lefaxin, upam, da bo OK. Še enkrat hvala.




renata -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 16:24:48)

Pozdravljena!

No da ne bos mislila da si edina ki se ukvarja z krcki smo tudi mi na istem. Imam  mesec starega sina in smo krcke probali ze tretji dan v bolnici in jih imamo se sedaj in sploh ne vem vec kaj narediti. Tudi jaz sem probala ze vse mogoce kapljice saj mi malega zvija med dojenjem med spanjem tako da se zbudi pa ze tako ima zelo rahel spanec in tudi na vem kaj naj naredim. Sedaj bom probala se babicin recept in skuhala čaj od kamilic notri dala kumino in janež potem pa mu to dala malo za probat. Poizkusila sem tudi naše kapljice in kapljice iz Avstrije pa nic ne pomaga se zaprlo mi ga je. No upam da bodo tebi pomagale kajti to je vse odvisno od otroka.

Prosila pa bi ce mi lahko se katera svetje kaj narediti proti krcem kaj bolj domacega ce seveda kaj obstaja. Pa lep in miren vecer zelim vsem mamicam katerim malcki ne spijo.




mimica -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 16:24:59)

Pomagajo Lefaxin kapljice. Vsaj nam so. Prav tako pomaga brinmjeva krema, ki mu jo namažeš po trebuščku. Jaz sem bila čisto panična, ko so se začeli krči, saj smo imeli v družini primer ( moj nečak ) zelo hudih kolikov, ki so se nehali tam nekje po osmem mescu ( so pa se še nadaljevali, a ni bilo tako hudo ). No, na srečo je nam Lefaxin pomagal in smo imeli krče le cca. 3 tedne. Je pa tako enim pomaga, drugim ne. Probaj še z Babynos kapljice ( tudi Avstrijske ). Upam, da bo hitro minilo je pa res grezno. Aja, našega je utišala le kopel, a kaj ko si ga vzel ven se je začelo vse znova !




Anonimen -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 16:42:20)

Hitro naj eden od tvojih teče v lekarno po čas Plantex. Našim otrokom je res zelo pomagal, brez njega ne vem, kako bi. Dobi se ga pa v malih vrečkah, prašek iz njih zmešaš z vodo, mislim da je ena vrečka za 100 mll. Saj piše na navodilih. Res poskusi, izgubiti nimaš kaj. Pa poročaj, če bo delovalo.




bina -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 17:33:07)

Tudi mi smo se srečevali z enakimi problemi kmalu po prihodu iz porodnišnice in vse do 3 mesecev in pol. Mi smo uporabljali kumin sirup iz Murske sobote firme Galax. Je bilo boljše sam zginejo pa ne tko da boš vedla.

Tudi mi smo jih imeli skoz po vsakem obroku edino ponoči ne sama sreča. Tudi jest sem jokala skupaj z njim. Res so bogi naš se je kr stegnu pa rokice so se mu tresle pa krokodilje solze so padale.

Pomaga smena s partnerjem pa merni živci. Ni lahko verjamem.




Naja31 -> RE: Hudi krči - kaj narediti (6.10.2005 21:15:01)

Mi na sreco nismo imeli hudih tezav s krci, ampak fantek od moje prijateljice, ki je zdaj star 3 mesece je se kaksen teden nazaj celed neve in noci prejokal zaradi krcev. Sprobali so cisto vse, kar je mozno dobiti. Se ne kapljice iz Anglije, pa ni nic pomagalo, dokler ga ni peljalak homeopatu. Dobili so ene granule in je pomagalo. Lahko poskusite tudi to.




Stran: [1]