Anonimen -> Krompirjev narastek s tuno (6.10.2005 9:30:52)
|
Olupjlen na koščke narezan krompir skuhamo v sanem kropu. Ko je kuhan,naredimo pire uporabimo samo margarino,pa še poporamo in dodamo malo muškatnega oreška. Potem ga nad toplo ne vročo kuhalno ploščo grejemo in zraven mešamo,da se osuši. Odstavimo in počasi primešamo tri rumenjake. Pustimo počivat.Medtem naredimo bešamel omako(če se vam da,lahko jo tudi kupite) V bešamel omako primešamo tuno in nariban ementalec. mešamo tolko časa,da pride čisto gladka masa. Beljake stepemo v trd sneg in ga nežno primešamo krompirjevi masi. Maso damo v pomačšen pekač poravnamo in prelijemo z bešamel-tuna omako. Pripravljeno daste v pčico za 40 minut na 200 stopinj.
|
|
|
|