Anonimen
|
Jaz sem ZA VRTEC!!! Malika, ti boš doma z otrokoma, ne tvoj mož ali tvoji sorodniki. O babica servisu imam posebno mnenje (sem bila temu priča pri moji sestrični). Mene je moja mami v času njene druge porodniške pustila v vrtcu, pa sestra zaradi tega ni bila nič bolj bolna. Kar se tiče bolezni - moj David je bil 14 dni nazaj res bolj bolan. Dobil je virusno drisko. Kje jo je staknil, ne vem. Vem le to, da v njegovi skupini ni nihče zbolel za tem. Mi smo jo pa imeli doma vsi trije. Bolezni boste dobili tako ali pa drugače. Do zdaj je z zdravjem (razen prehlada) vse ok. V vrtec gre z veseljem, ko grem zjutraj iz vrtca proti avtu, obvezno pogledam nazaj v igralnico. Prve dni se je stiskal pri vzgojiteljici v naročju, zdaj se igra in "debatira" z drugimi otroki. Ne razumem tistih, ki pravijo, da se tako mali otroki ne znajo igrati z drugimi. Potem je naša skupina fenomen??? Imajo skupne igrače, eden se usede na poganjalčka, drugi ga zadaj tišči, se smejijo drug drugemu, igrajo z baby gimom, nosijo drug drugemu ropotuljice, gledajo knjigice... Pa govorim o prvi jaslični skupini, najmanjših otrocih, starih od 1-1,5 leta. Da o tem, kako je začel vse sam, niti ne govorim. Sam bi se počesal, sam bi jedel, sam bi pil... Vse sam. Ko ga dam spat, se mirno uleže v posteljo in igra z rokicami, nato pa zaspi, medtem ko je še mesec nazaj lahko zaspal samo z joško v ustih. Da o tem, kako veliko je začel jesti, sploh ne govorim. V enem mesecu se je kljub močnejši virusni driski zredil za pol kile (takrat je zelo shujšal, zdaj pa je to spravil noter in še nekaj zraven). Prej je dva meseca stagniral na isti teži, dobili smo celo napotnico za v bolnico. Tudi jutranje dojenje že opuščava. Spet imam upanje, da se bo mali sam odstavil, kar še dober mesec nazaj nisem imela. O vrtcu imam resnično dobro mnenje in zaenkrat sem prepričanja, da je to bila zelo dobra odločitev. Če bi se vrnila nazaj in se še enkrat odločala med vrtcem ali varstvom (pri nas babica ni prišla v poštev), bi se odločila enako.
|