Naj popustim ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

malika -> Naj popustim ali ne? (6.10.2005 9:24:16)

Vito je namreč sprejet v vrtec. Tega sem strašno vesela, ker si resnično želim, da ima družbo otrok okoli sebe, ker odkar imamo dojenčka, se ne zna več igrat, oz. zamotit sam.Zdaj ga dva meseca v dopoldanskem času pazi babica.

Sledi pa sledeče, da so absolutno vsi po njegovi strani proti temu, da gre v vrtec.Da je še premajhen (20 mes)-meni se ne zdi, in da bo vse bolezni privlekel domov in potem bosta bolana oba. Dobro, tega se tudi jaz bojim, ampak saj ni nujno, da bo tako, ali pač?

In potem še obisk pediatra včeraj za sprejem v vrtec in še ona svetuje, da zaradi dojenčka naj ne bi šel v vrtec.

Po eni strani se mi zdi, da so se vsi zarotili proti moji volji (vem, otročje razmišljanje), po drugi pa popuščam večini, ker naj bi večina pač imela prav.

Kakšne pa imate ve izkušnje in nasvete? Slabe in dobre, vse pride prav.

CUKRČEK -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 9:27:23)

1. vidva sta starša in vidva odločata

2.res pa je, da otroci ponavadi pogosteje zbolevajo in mogoče je zaradi najmlajšega res malo riskirano

Anonimen -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 9:33:07)

Kaj pa vem, pa saj ni nujno, da bo v vrtcu non stop bolan. Nekateri niso. Pa tudi ni nujno, da če bo on bolan, da bo tudi mali. No, to bi bil edini razlog, zaradi katerega bi jaz oklevala ali v vrtec ali ne, drugih ni. Otrok rabi družbo otrok.
Ko bo (če bo) bolan, ga bo pa itak lahko babica počuvala.

Anonimen -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 9:35:45)

Jaz sem šla pri starosti 17 mesecev pri Tiborju na sistem: pa poskusimo. In se ni obneslo. Res je bil bolan in ves prestrašen. Tako da ti svetujem, da tudi ostalim, ki so proti, razložiš, da boste pč poskusili, potem pa videli. Če bo res veliko bolan, ga itak lahko vzameš ven in poskusiš naslednjič prihodno jesen. Jaz bi (in sem) tako naredila.

Ro-La -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 9:36:43)

Jaz sem za vrtec, otrok mora imeti družbo vrstnikov, ne pa starih b....

Glede bolezni pa le toliko, vseeno je, ali gre otrok v vrtec pri enem ali pri treh letih, prvo leto je (dokler se ne prekuži) itak več doma zaradi bolezni kot pa v vrtcu. Res pa je, da bo tudi Tomo bolj na udaru če bo Vito v vrtcu, kot pa če bi bil doma.

Marogica -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 9:39:07)

Jaz na tvojem mestu sploh ne bi razmišljala, kaj naredti. V vrtec. Tako "mali" pa zopet ni, pa še lažje se bo navadil, da mu bo postal vrtec nekaj "normalnega", vsakdanjega. Mi smo našega ta večjega dali pri 17 mes-nobenih problemov ni bilo. Še v soboto se je pred avto postavil, ker je mislil, da gre v vrtec.
Malika, če se ne motim, imaš še enega dojenčka, ali ne? Tudi to je dodaten razlog, da naj gre v vrtec. Ti si boš lažje vzela čas za dojenčka dopoldan, pa se tudi malo spočila (psihični in fizično).
Kar se bolezni tiče, pa je tako. Meni je pediatrinja rekla, da je čisto vseeno s kolkimi leti/meseci damo otroke v vrtec. Vsak mora iti skozi to fazo, da je non-stop bolan, ker se mu krepi imunski sitem.
Vedi, da si dobra mama samo, če si spočita in si lahko vzameš čas in imaš tudi voljo za oba. Najlažje je drugim govoriti, da ga ne daj v vrtec, saj oni tvojih otrok ne čuvajo 24 ur na dan. Ome/babice pa so pozabile, kakšen napor je to.
SEveda se pa moraš odločiti sama oz. s partnerjem. JAz sem ti samo napisala, kaj jaz o tem mislim.

darjatimci -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 9:41:51)

Po eni strani imajo prav,kar se tiče obolevanja,ampak ali vedo kako je dobiti mesto v vrtcu,potem ko ga boš iskala ali pa nujno rabila se pa lahko zgodi,da boš brez varstva,veliko je odvisno kakšen je otrok ali je občutljiv in bolehen določene bolezni je bolje prej preboleti,jaz mislim,da ni premajha se pa res odločita sama.Naj ti povem še svojo zgodbo mi smo imeli veliko srečo z sprejemom v vrtec vloge sva napisala v tri vrtce,kakšne odgovore dobiš vemo,no pa smo le imeli v enem srečo,doma je bil halo,ko so izvedeli,da gre fantek v vrtec,češ zakaj ko smo pa mi doma,pa sva se pravilno odločila kot se je že velikokrat izkazalo.

soncece24 -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 9:46:07)

Jaz se popolnoma strinjam s splišni. dokler ne boš poskusila, ne boš vedela. še vedno ga lahko vzameš ven in se bo pazil pri babici. otroci ful različno reagirajo na vrtec. eni se ful jočejo, od kolegice mala pa od prvega dneva tak rada hodi, da to verjet ne moreš, pa je šla z enim letom. joče se, če je bolana in ne more it. poskusi, zgubit nimaš kaj.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.10.2005 9:53:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

*maja -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 10:02:59)

Jaz bi ga na tvojem mestu dala v vrtec. Naš malli je šel septembra ravno tako v vrtec z 22 meseci in je za enkrat prav super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Rad hodi in vsako jutro prav teče v igralnico. Kar se pa bolezni tiče, bo pa ravno toliko bolan, kot, če bi ga dala v vrtec naslednje leto.
Jaz bi ga na tvojem mestu dala že samo zaradi tega, da se malo razbremeniš , glede na to da imate doma dojenčka.
Jaz vidim pri nas kako sem boljše volje in imam veliko več energije popoldan, ko sem dopoldan sama z dojenčico, popoldan pa se lahko potem posvetim starejšima dvema.

Skratka poskusi z vrtcem pa boš videla kako bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

viv_ -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 10:15:44)

Tako kot so ti napisale predhodnice...

Poizkusi! Moja je šla v vrtec pri 11 mesecih in skoraj ni bila bolna. Še vedno imaš v "back up-u" babico in bi ga lahko ona čuvala če zboli.

LP in srečno!

viv

BlankaT -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 10:34:11)

Jaz bi ga na vajinem mestu dala v vrtec. Mi smo našega tudi dali z 20.meseci v vrtec in sploh ni bil veliko bolan. Mogoče prve mesece, kar je pa čisto normalno. Sicer pa se v vrtecu veliko naučijo in še družbo vrstnikov ima in ne starih mam in babic. Je pa res, da ga še vedno lahko izpišeta.

Jaz sem za vrtec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

malika -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 10:43:35)

Saj problem je v tem, da je tudi moj dedec proti vrtcu. In potem se počutim kot 5 letnik, ko trmarim, da pa bi vseeno bilo vredu poskusit.

Se pa kasneje bojim metanja naprej, saj smo ti rekli,...
Ampak jaz sem še vedno ZA! Ne vem, se bova danes pošteno pogovorila okoli tega, ampak že v naprej čutim, da bom morala popustit.

Anonimen -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 11:22:40)

Malika, popolnoma enaka zgodba kot pri nas. Jaz za, vsi njegovi proti. Vseeno sem strmarila in jo poslala v vrtec, in po enem dnevu ugotovila, da je prav zares še premajhna. Ne zna se še igrat z drugimi, tam je sama (ker je bila daleč najmlajša) stala v kotu in se 5 minut igrala, ostalo pa prejokala. Ni še znala sedet in poslušat kasete. Ni še znala čisto sama jest, vsak ne tako, kot drugi. In glede na to, da jo sicer z veseljem čuva tast, sem se odločila, da eno leto še počakamo.

Teni_ -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 11:45:14)

Jaz ti redlagam, da ga daš v vrtec, ker bo lazje tebi in verjetno njemu tudi. Teja je tudi šla pri takšni starosti, pa je full lepo sprejela in full uziva. Kam je sprejet? V Ruše? Bo mogoče s Tejo skupaj hodil. LP,Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

NinaŠ -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 12:10:27)

Odločitev bo vsekakor vajina...

Anže je začel hodit v vrtec pri slabih 18 m (septembra) in glede na to, da bomo tudi mi imeli kmalu dojenčka, sem bila skeptična, saj sem se bala, da bo ves čas bolan in bo domov prinesel vsemogoče viruse. Toda do sedaj (trkam), razen 2x po dva dni zamašenega noska, ni bilo še ničesar. Tako da iz izkušenj vem, da glede bolezni ob prvem vpisu v vrtec ni nobenega "pravila".

Jaz bi na tvojem mestu poizkusila, saj izpišeš ga še vedno lahko.

LP

Urša -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 12:10:28)

Sem absolutno ZA! [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]Verjamem kako se počutiš-tudi meni so vsi po vrsti, razen moža pametovali, ker bom dejansko na porodniški: "Ja, sej si doma, zakaj bi mogla it ona v vrtec?" Kot da ne bi bila sposobna skrbet za oba... Niko sem začela uvajat ta teden, drug mesec pričakujemo dojenčka. V vrtec sem jo dala zaradi nje same, ker bo veliiiiko odnesla, se igrala, razvijala socialne odnose itd pa tudi zaradi sebe, da bom bolj spočita in se posvečala čez dan samo novorojencu.[sm=9nebesa.gif] Tako bom imela sigurno več energije zanjo, ko pride popoldne domov.
In če ne bo šlo? Če bodo nonstop doma neke bolezni? Bomo pa izpisali, saj je 15dnevni odpovedni rok, pa bo tako prišel not še kdo, ki je v čakalni vrsti. Poskusit ni greh, torej vztrajaj na svojem in ne meni se za sorodnike-ti veš kaj delaš! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

malika -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 12:16:40)

Ja MOjca v Ruše je sprejet v jasli. Jutri zjutraj tako ali tako gremo malo na ogled in kao na mini sestanek, potem pa bomo videli. Prav grozno se počutim, ker ne vem kaj je prav.
Ampak po moje je vredno vsaj poskusit.

mehurčica -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 12:19:32)

Tudi jaz predlagam vrtec. Saj nekaj sem ti že privat pisala. David je bil samo na začetku malo bolan. Prvi mesec in pol: 2x po en teden rahel prehlad, drug mesec: malo bolj bolan-je bil doma 2 tedna. Od takrat in do sedaj je bil kar ok- 1x je imel drisko še, in mogoče je še imel kak dan kdaj vročino. Ampak nič hujšega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Mogoče se bo Vitu tudi tako hitro imunski sistem okrepil. Sicer mu pa lahko v začetkih daješ kak Pikovit ali tisti pesin sirup(sem pozabila kako se mu reče-tak naraven je...bi mogla Seven vedet in Kristina menda).

Držim pesti da bo vse tako kot si želiš in da bo Vito vesel in zdrav v vrtcu![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ZARA -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 12:20:31)

oj, malika...
Se povsem strinjam, da je vredno poskusit...izgubit še zdaleč nimaš ničesar, prej obratno...ti kar poslušaj sebe in ne drugih..
lp

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.10.2005 12:39:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

lex -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 13:00:19)

Tudi moj mali gre v vrtec januarja, ko bo star 11 mesecev. Vem, da bo mogoče več bolan - kar pa ni nujno, ampak enkrat se itak morejo prekužit.
Poglej jaz delam v vrtcu in tisto leto ko sem jaz začela, je začela še ena kolegica v istem vrtcu, jaz sem bila po enem mesecu v bolnški z vnetim grlom. Ona pa še do danes ni dobila nič. Prebolevanje bolezni je odvisno od vsakega posameznika.

Mogoče Tomo ne o dobil od Vita nič (jaz sem imela vodene koze - moj brat je spal zraven mene pa je dobil eno čisto malo, tako da ne vejo ali jih je prebolel ali ne).

Pa za tolažbo tudi jaz sem menda edina v familiji, ki ga bom dalal v vrtec brez slabe vesti (olajševalna okolišina je da delam tam), vsi ostali mi nasprotujejo, ampak v vrtec gre in pika, če ne bo možno ga obdržat v vrtcu se bomo pa drugače zmenili!

tulifon -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 13:01:24)

Tudi naš je šel v vrtec z 18m, pa sem bila jaz takrat še doma.Hvalabogu ni vpisu v vrtec nihče nasprotoval.Moram ti povedat da je bil prvo leto kar precej bolan(vnetje ušes, slinovka,angine, bronhitisi), ampak mi smo vztrajali in danes je bolan le še 3x na leto.Če ga izpišeš in kasneje ponovno vpišeš ne pridobiš ničesar, otrok si pač mora okrepiti imunski sistem.Mi smo našemu dali kapsule bronhomunal ki okrepijo imunski sistem-vprašaj pri pediatru.

BARBARA R. -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 22:11:45)

Kdo vsi? Kaj te brigajo vsi ti ljudje?! Ti si njegova mamica in jasno je, da mu le ti želiš najboljše. Stori kot se tebi zdi prav.
Uspešno!
    [sm=muca.gif]

Anja** -> RE: Naj popustim ali ne? (6.10.2005 22:59:26)

Nasa je sla pri 11 mesecih v jasli in bi si danes ocitala, ce ne bi sla.

pa je bil ati tudi tak proti, pa oma in babica, v stilu: boga revica in bla bla bla.. se 2 sosedi sta jo pomilovali...

ne bom pozabila, ko smo po parih tednih 4 mame ob casu odhoda iz vrtca sedele v garderobi in prosile pomocnico, da je otroke pripeljala iz igralnice, ker so jokali, da se ne gredo domov...

Se danes mi vcasih rece naj pridem bolj pozno po njo, ker ima v vrtcu veliko dela...

...ja, zdaj pa studirajte kaj delam z otrokom doma, da noce domov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Bravo moja sraka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>