Noseče učiteljice in dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

lenika -> Noseče učiteljice in dopust (5.10.2005 20:51:46)

Jaz sem šele v 10. tednu, tako, da sem še daleč od porodniške, ampak mene vseeno zanima nekaj z dopustom. Jaz bi rada delala do porodniške, če bi se dalo in potem letošnji dopust porabila drugo leto, torej po porodniški. Nazaj v službo bi morala priti nekje sredi aprila, če bi pa porabila dopust pa šele v začetku junija. A je to mogoče?

jota -> RE: Noseče učiteljice in dopust (5.10.2005 21:28:35)

Živjo!

Jaz sem tud noseča, če bo vse po sreči pa grem na porodniško v začetku marca. Meni sploh ne pripada cel dopust (neke dvanajstine al nekaj, ne vem čisto dobro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) ampak samo šest dni. Teh šest dni pa sploh ne morem koristit[sm=smiley21.gif], ker učiteljice ne moremo koristiti dopusta med delovnimi dnevi. Tako da mi bodo po vrnitvi teh šest dni vrnili tako, da si bom lahko vzela dopust, če bom imela bolnega otroka ali kaj podobnega.

Je pa po moje na vsaki šoli malo drugače, zato se kar pozanimaj.

Čim lepšo nosečnost ti želim.

Anonimen -> RE: Noseče učiteljice in dopust (5.10.2005 21:38:53)

Leniki sem odgovorila že nekje drugje, kjer je postavila isto vprašanje.

Jota, ti pa se ne puščaj prinašati naokoli - no, to je samo moj nasvet. Dva dneva dopusta lahko koristiš po svoji izbiri kadarkoli med šolskim letom, glavno, da nista v istem tednu, pa tudi sicer ti pred koriščenjem dopusta šola MORA omogočiti koriščenje 10 dni dopusta, ki ti pripadajo v tistem letu, prenos teh dni v naslednje leto namreč ni mogoč.
Torej, še tistih šest dni, ki so ti jih milostno namenili (verjetno bi se tudi o tem dalo razpravljati), ti naslednje leto PROPADE, zato jih koristi letos.
Če boš imela bolnega otroka, pa greš lahko na bolniško, zakaj bi koristila dopust?!

Stran: [1]