DrejcDrejc -> RE: Kako veš. če je ss?? (12.10.2005 13:39:10)
|
SS kot zapoznela menstruacija je izgleda kar pogost pojav. Preprosto se moraš sprijazniti s tem. In s tem, da nikoli ne boš vedela, če si res imela SS, ali pa res samo pozno M. Tudi meni se zdi, da sem imela v prvem poskusi SS, zelo čudna M je prišla z kar nekaj dnevi zamude, gosta, s koščkom tkiva. Ampak si ne moreš nič pomagati, pač počakaš na naslednjič in upaš, da bo mati narava bolj darežljiva v naslednjem poskusu. SS je v bistvu proces naravne selekcije zarodkov - če telo ugotovi, da je z vgnezdenim jajčecem nekaj narobe, ga samo zavrže. To je proces, ki človeštvu zagotavlja, da ne bi bilo genetsko okvarjeno. Nekje sem brala, da če bi vsako oplojeno jajčece zraslo v otroka, bi bil lep delež otrok bolnih in genetsko deformiranih, kam bi pa to v nekaj generacijah pripeljalo, si pa lahko samo predstavljate. SS ni le posledica fizičnih motenj (pregrade, ciste itd.), ampak čisto naravni proces, pri čemer se za večino primerov nikoli ne ve, zakaj je do njih prišlo, sploh v zgodnji nosečnosti.
|
|
|
|