anamia -> RE: Ponoči se zbuja in hoče joško (5.10.2005 13:27:09)
|
allora! Še dobro da je nekdo kot mi, ker sem mislila, da se mi zmeša...mi imamo tudi petmesečno pupo, ki ne zaspi sploh brez joške...zdaj smo začeli uvajati novo taktiko...moj bi rekel :"plan 2203658....", jo samo dojim, zvečer jo spravimo spat ob 19h, tako da do 20.30 zaspi...najprej jo nahranim, potem jo dam v posteljo, malo čeblja, si poje, vriska in na koncu začne jokat, potem pa še vreščat...in jo pustiva 10 minut, 20 minut, 30 minut...tačas je moj skozi pri njej, potem pa nastopim jaz-super mama in jo "rešim", ji dam joško, ko vidim da se ji roletke spuščajo, pa jo takoj odložim nazaj v posteljo in ji z mirnim glasom pripovedujem razne zgodbice...počasi, počasi zaspi in se zbudi samo ob dveh in naslednjič ob šestih...res pa je, da potem do zvečer ne spimo več. Pri nas je bilo tako hudo, da se je zbujala tudi na eno uro ponoči in je bilo too much...sem nekje prebrala, da ko se otrok ponoči zbudi zahteva isti ritual kot pred spanjem, zato smo ukinili joška sistem...in še nekaj, ni važno koliko poje zvečer, ker smo tudi to preizkusili-je spila skoraj 2,5 dcl mleka pred spanjem, pa se je vseeno zbudila ob 24h. vso srečo....in sporoči, če se je obneslo karkoli....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|