Podaljšana porodniška in s.p. (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Tasika -> Podaljšana porodniška in s.p. (5.10.2005 11:11:25)

Sem samostojna podjetnica in me zanima kako je pri nas s podaljšano porodniško do otrokovega 3. leta. Ali je katera z enakim statusom koristila?

Pa še to, a je podaljšana porodniška pravica, ali pa se mora delodajalec strinjati?  

Larisa Hercog -> RE: Podaljšana porodniška in s.p. (5.10.2005 12:57:07)

Ker sem tudi sama novopečena s.p. jevka, me zanima kako je z uveljavitvijo porodniške? Ali ti je ravno tako priznana in dobiš povračilo stroškov oz. dajatev? Nisem se še soočala s to temo, ker pri našem malčku še nisem imela tega statusa,bi ti pa bila hvaležna za kakšno informacijo.

Tasika -> RE: Podaljšana porodniška in s.p. (5.10.2005 14:23:06)

Za porodniško ni bilo problema. Osnova je zadnjih 12 bruto zavarovalnih osnov (poglej na obračun prispevkov), oz. kot razumem bo pri tebi kombinacija plače in prispevkov. Kot 'delodajalec' pa ti jih potrdijo na občini.

Sem pa ravno iz telefona z CSOD in pazi: SAMOZAPOSLENI IN LASTNIKI DRUŽB NIMAMO PRAVICE DO DELA S POLOVIČNIM DELOVNIM ČASOM. GROOOOZA! Pa kam gre ta država, kaj pa enakost državljanov. Samo zato ker ne hodim k drugemu delodajalcu v službo mi pač oni ne bodo plačevali prispevkov od minimalne plače. Ker bi to izkoriščali, mi je rekla na centru. A poslanci lahko 50 jurjev zatelefonirajo, men pa ne morejo plačat 25 jurjev prispevkov. Saj ne da meni ta denar dajo, ampak in ene črne luknje v drugo. Sem besna kt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Stran: [1]