meso (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

rikica -> meso (4.10.2005 19:57:23)

Oj!Moji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem pred nekje tremi tedni začela uvajat gosto hrano.Zdaj parkrat sem ji dala tudi piščančje belo kuhano meso.Ali bi ji lahko dala tudi pečeno?Kaj pa kako perutničko?Papa pa ful pridno vse kar ji dam.Edino nad korenčkom ni najbolj navdušena.Stara je 6 mesecev.Lp[sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif]

CatJa -> RE: meso (4.10.2005 20:18:13)

Ma, jaz pri 6 mescih še ne bi tako pretiravala z mesom. 2x na teden mogoče mali košček perutnine. Perutničke? [sm=smiley3.gif] Jaz ne bi.

Vittel -> RE: meso (4.10.2005 20:26:41)

Če ga dobro prenaša ji lahko ponudiš tudi pečenega na olivnem olju. Pikica olja seveda. Iz ostalih delov piščančka pa sem mu jaz skuhala obaro in potem obrala mesek iz kosti in vse skupaj zmiksala.
Mi je pa pediatrinja rekla, da ima dvakrat na teden mesa več kot dovolj.
Lp še naprej.[sm=smiley1.gif]

babylove -> RE: meso (4.10.2005 21:34:41)

Tudi perutničko ji lahko daš, s tem da prej odstraniš kosti in kožo oz. mastne dele. Torej si na koncu na istem, kot če pripraviš zrezek [sm=wink.gif]. Seveda lahko meso spečeš na malo rastlinske maščobe (olivno, koruzno, sojino olje).

Sprva (pri 6 mesecih) se daje izključno belo, pusto meso (perutnina in šunka). Od 7. meseca naprej se lahko doda drugo pusto meso (teletina, jagnjetina, govedina). Nikakor se ne daje vnaprej zmleto meso.

Moj sin po pediatrovih navodilih je meso vsak dan v opoldanskem obroku, od 6. meseca naprej. Začetek je bil 10g (2 kavni žlički), kasneje sem količino povečala do 30g med 7 in 12 mesecem starosti.

Stran: [1]