VARCEVANJE oz. STANOVANJSKI KREDIT (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

lan -> VARCEVANJE oz. STANOVANJSKI KREDIT (4.10.2005 10:48:55)

Ima katera izkusnje?Kako se lahko razpolaga z njim?Ali lahko z njim kupis samo stanovanje,seveda prej ze varcujes,ali lahko porabis denar tudi za opremo (kuhinjo,kopalnico,..).
Hvala

ma-ja -> RE: VARCEVANJE oz. STANOVANJSKI KREDIT (4.10.2005 10:54:06)

Kar privarčuješ, je tako ali tako tvoje. TA denar lahko porabiš za kar hočeš. Od kredita je pa odvisno, banke imajo določen procent (npr. NLB do 1/4) kredita, ki ga dobiš v gotovini, ostalo pa po predračunih.
Pozanimaj se na bankah!

Ajsha -> RE: VARCEVANJE oz. STANOVANJSKI KREDIT (4.10.2005 10:58:59)

Hojla! Jaz ti lahko samo povem, kako lahko porabiš kredti, ki ga dobiš, ko si 5 let varčeval v nacionalni stanovanjski varčevalni shemi (NSVS). Lahko ga torej porabiš za nakup ali obnovo stanovanja ali hiše, sem spadajo ploščice, parket, kopalniška oprema in armature, pleskarska dela in podobno. Ne moreš ga uporabiti za nakup pohištva. Skratka za vse, kar je vgradno (razen vgradnih omar). S tem kreditom je možen odkup dednih deležev.

LP!

Gordana-3 -> RE: VARCEVANJE oz. STANOVANJSKI KREDIT (4.10.2005 12:01:39)

odvisno je od banke do banke. bank austria in nova kbm ti dajo 100% gotovino, ne rabiš nobenih predračunov, moraš biti le lastnik nepremičnine. pri bank austria ne rabiš bit lastnik, dovolj je, da si zakonski partner. midva z možef sva pred kratkim zaprosila za kredit za gradnjo hiše, lastnik parcele je on, kredit bova pa vzela oba, vsak 10 mio, zdaj čakava samo še na odobritev kredita s strani banke.

Anonimen -> RE: VARCEVANJE oz. STANOVANJSKI KREDIT (4.10.2005 23:46:26)

Jaz sem dobila stanovanjski kredit pri Sparkasse in je bil 100% nakazan na moj račun v gotovini. Tako da bi ga lahko porabila tudi za počitnice, če bi se mi zrolalo tisti moment.

Stran: [1]