huda
|
Kerensa,... po tvojih odgovorih sodeč tebe itak nihče ne bo prepričal, da bi nehala kadit. Žalostno,..... Mah, samo nekaj - jaz namesto 10000 na mesec za cigarete (če kadita dva pa mi je ob cifri slabo) raje grem 3X na bazen,..... ali si pa za ta denar privoščim malo boljšo hrano (in ne samo tisto v akcijah ;...kozmetiko,..... ojoj, kaj bi vse naredila za ta denar,..... 10000 se pa tudi kar fajn obrok za kredit. Sicer pa jaz vedno pravim, da tisti, ki vedno najbolj teži kak je brez denarja, kak ima slabo plačo, kak so otroški dodatki nizki, kak je vrtec ali šola drag,.... tisti si še vseeno privošči cigaret + pijačo v gostilni. (žal poznam ogromno takih ljudi,.....) O posledicah kajenja - rak na pljučih+itd.. pa je itak škoda izgubljati besed. ker kadilca ne bo nihče prepričal, da kajenje škoduje zdravju..... (ker potem slišiš odgovor,.... saj on stric je pa umrl za rakom, star 40 let, pa ni nikoli kadil ----- ah, ja --- tolažba pa taka). Žal ne razumem kadilcev. Aja pa še nekaj kaj mi je včeraj dvignilo pokrov. Čakam na vlak,... sedim na klopci,.... v glavnem uživam. In zraven mene se vsede mlada punca si prižge cigaret,.... in glej ga zlomka, dim se tak lepo kadi naravnost vame. In seveda zaradi tega, ker nočem dihati cigaretnega dima,... se pač vstanem in se prestavim za nekaj metrov....... Oh, prevečkrat se to zgodi. Hudo mi je pa ko se spomnim na male otročičke, ki rastejo v maminem trebuščku in morajo čutit posledice mamine zasvojenosti,............. zame je zasvojenost s cigaretami enaka kot zasvojenost z alkoholom, drogami,........... Sicer pa, vsak naj pije in kadi in se briga zase,..... seveda s tem, da ne škodi drugemu, ki je odvisen od njega. V primeru nosečnosti je otrok odvisen od matere. In žalostno, da mama zastruplja svojega otroka in nima toliko odgovornosti v sebi, da bi otroku nudila najboljše pogoje za razvoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Žal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|