NEGA LASIŠČA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Rubin. -> NEGA LASIŠČA (3.10.2005 20:04:43)

Imava dvomesečno sončico in me zanima s čim naj ji negujem lasišče. Do sedaj sva uporabljala kar otroško milo (po nasvetu patronažne), sedaj pa sem opazila, da je lasišče postalo suho, kot prhljaj izgleda. Zanima me kako naprej, s čim naj ji sedaj umivam glavo. Naj uporabim šampon že pri dveh mesecih? Ima pa že laske od rojstva. Lp




sezam -> RE: NEGA LASIŠČA (3.10.2005 20:15:24)

To verjetno ni prhljaj, ampak so temenca. Le te pred umivanjem namaži z mandeljevim oljem, da se odmočijo in grejo pri umivanju dol. Če jih je že več in so bolj trdovratna, pa jih pred umivanju (ko se že namastijo) počesi s posebnim glavnikom, ki se kupi prav za temence. Je pa od Chicca, na izgled pa ima grabeljce na obeh straneh (na eni strani so gostejše)




bobek05 -> RE: NEGA LASIŠČA (3.10.2005 20:17:25)

CAPPY, mislim, da sta dobili temenca.. Naš Anej jih na začetku sploh ni imel, zdaj pa kar tu in tam. Sva o tem vprašala pediatrinjo prejšnji teden, pa je rekla, da se ne da kaj dosti naredit in da bo trajalo do 1 leta preden bo to povsem izginilo. Drugače je predlagalo to kar že ves čas počneva - ko nima temenc, mu lasekov ne milim, jih samo sperem z vodo, pa potem mu MALO gor dam olje (za dojenčke seveda) in ga na kratko počešem, ko pa ima temenca pa ga namilim (z neutralnim milom od Bubchen), mu namažem z oljem (malo bolj) in pustim čez noč, potem pa ga zjutraj fajn počešem in potem je nekaj časa mir.. Tako nama je tudi svetovala pediatrinja.. Ne moreš pa to delat kot preventivo - nama pediatrinja vedno pravi čim bolj naravno vse delat..

LP

B. (se vidimo v sredo)




Lana_s -> RE: NEGA LASIŠČA (3.10.2005 20:38:56)

Jaz ji že od začetka glavico umivam z Nivejinim gelom za kopanje. Milo se mi res zdi presuho. Ti kar uporabi šampon.
Ja, verjetno ste dobili temenca. Za to je res super glavniček od Chicca kot je že Sezam napisala.




lex -> RE: NEGA LASIŠČA (3.10.2005 20:48:50)

jaz sem mu temenca namazala kar z oljem za po kopanju eni 2 uri prej, potem sem mu glavo oprala z šaponom od Niveje in mu jih izčesala (glavniček sem kupla v lekarni) in moram potrkat, da jih sedaj nismo več dobili.




asso -> RE: NEGA LASIŠČA (4.10.2005 10:33:49)

Za temenca se je meni najbolje obneslo tako, da sem pred kopanjem ene pol ure do eno uro prej lasišče namazala s kremo (Bubchen ognjičevo za obraz novorojenčkov) nato počesala z glavničkom, umila- sprala s šamponom in še enkrat počesala in so izginile za nekaj časa.
Več urno držanje olja se mi ni obneslo, ker se potem skoraj že ponovno pusuši, najbolje je bilo urco prej.





miševi -> RE: NEGA LASIŠČA (4.10.2005 10:39:39)

Verjetno so res temenca.
Jaz mu glavico namažem z olivnim oljem (tako so moji hčerki naredili, ko sva bili v bolnišnici) ene pol ure pred kopanjem. Ko ga kopljem, glavico dobro namilim in počešem z otroškim glavnikom, ki ima zobčke. Potem splaknem in suhe laske še enkrat počešem. Včasih še kaj ostane, večina jih gre pa proč.




pravljica -> RE: NEGA LASIŠČA (4.10.2005 11:51:18)

a je lahko kaj narobe, če mu jih preprosto pustiš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] meni se več ne da tega dol spravljat...glave ne pereva pogosto




miševi -> RE: NEGA LASIŠČA (4.10.2005 13:57:36)

pravljica, mislim, da se potem "namnožijo" -gredo na čelo in obrvi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Lana_s -> RE: NEGA LASIŠČA (4.10.2005 14:20:47)

Moji jih je nekaj kar samih zginilo. Parkrat sem ji (ko jih ni imela več veliko) z Johnsonovim oljem namazala in pozabila počesat in jih čez par dni ni bilo več.




Naja31 -> RE: NEGA LASIŠČA (4.10.2005 18:26:10)

Pravljica, mislim, da ni dobro,da se jih kar pusti. Mislim, da jih lahk ozacne skrebt iin se potem praskajo. Moj fantek je imel huda temenca, več kot 2 meseca smo se borili proti njim. Vsak dan je imel olje na glavi, pa z maslom smo probali, pa nič ni pomagalo. Pa cist popraskano glavo je imel, bogi pikec.
Na koncu mi je prijateljica svetovala (njej je njena pediatrinja) naj kupim gel za umivanje Sensibio  in mu s tem umivam laske. Temenca so izginila v nekaj dneh in od takrat se niso vec pojavila.




Naja31 -> RE: NEGA LASIŠČA (4.10.2005 18:27:44)

Joj, kot da bi z nogami tipkala.   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Srbet jih zacne.




Stran: [1]