RE: UHANČKI (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anonimen -> RE: UHANČKI (4.10.2005 13:46:51)

ja moja je uhančke že dobila. in so lepo shranjeni v škatlici in jih vrjetno ne bo dobila v ušeska dokler sama ne bo za to.

lp, lara

Anonimen -> RE: UHANČKI (4.10.2005 13:52:11)

Če bo sama izrazila željo jih bo dobila  ampak ne pred 3 leti.
je pa res, da eni zlatarji nočejo naredit luknjic recimo moji svakinji, ko je peljala ta malo k njemu, ker si je želela uhančke za drugi rojstni dan, pa jih ni hotel naredit, ker je baje še premajhna in ko bi ji preluknjal prvo uho, bi jo  zabolelo, da ne bi pustila še drugega( tako je on rekel).

Andra -> RE: UHANČKI (4.10.2005 13:57:15)

Pa kaj je to tako groznega, če ima v ušeskih ene lepe uhančke? Ko bom jaz čutila, da je pravi čas za to, da ji naredimo luknjice, jih pač bomo.
A naj čakam, da bo sama izrazila željo? Ja pri 15, ko bo hotela imeti še marsikje drugje?
[sm=smiley18.gif]

Ajsha -> RE: UHANČKI (4.10.2005 14:04:15)

Jaz sem mnenja, da naj tisti, ki sem jim zdi okraševanje otrok pomembno, raje izberejo kakšno manj trajno obliko - recimo obleke, kapice, rutke, in ostalo okrasje. Če pa enkrat otroku prebodemo ušesa, pa je to nepovratno. Že res, da se luknjice s časom zarastejo, vendar se meni zdi, da mora vsak s svojim telesom razpolagati sam, ne pa da mu kdo drug (v tem primeru starši) vsiljuje luknje, tatooje ali pa kaj drugega, kar se ne da odstraniti.

Dejča -> RE: UHANČKI (4.10.2005 15:17:44)

Vsekakor šele takrat, ko otrok sam izrazi željo - pa še to ne, če je premajhen. Otroci niso razstavni eksponenti staršev - zapomnite si to, drage mamice.

Marogica -> RE: UHANČKI (4.10.2005 15:21:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Andra

Pa kaj je to tako groznega, če ima v ušeskih ene lepe uhančke? Ko bom jaz čutila, da je pravi čas za to, da ji naredimo luknjice, jih pač bomo.
A naj čakam, da bo sama izrazila željo? Ja pri 15, ko bo hotela imeti še marsikje drugje?
[sm=smiley18.gif]

V bistvu gre za poseganje v osebno integriteto. Otroci niso naša last, mi samo skrbimo za njih in jih vzgajamo

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]