marty5 -> služba in družina (3.10.2005 9:45:39)
|
Enkrat sem že spraševala podobno, vendar takrat še nisem bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Zdaj pa se mi vse bolj pojavljajo določena vprašanja, čeprav se bom s tem problemom srečala šele čez dobro leto. Namreč, vse bolj je opaziti, da se gremo v službah "po evropsko" - seveda le z urniki. Že pri nas v firmi je tendenca, da delaš najmanj do 17. ure, zasledila pa sem, da celo javna uprava sili v podoben delovni čas (celo od 9. do 18. ure, vmes 1 ura fraj). Zdaj pa naj mi lepo prosim nekdo pove, kdo bo vzgajal naše otroke? Saj ga vidiš le toliko, da ga zjutraj zbudiš in zvečer ga daš spat! Nedvomno sem že zdaj odločena, da bom delala krajši delovnik do otrokovega 3. leta (seveda v upanju, da me delodajalec ne bo preveč oviral). Finance bodo seveda trpele, ampak.....drugega tudi ni. Zanima me, kako druge gledate na to ali samo jaz pretiravam? Če bi bile evropske tudi plače in ne le urniki, bi si morda lahko katera privoščila, da ostane kakšno leto doma z otroki (bi pač delal le partner) oz. če delata oba, bi si lahko privoščili vsaj kakšno pomoč za gospodinjstvo in bi tako lahko vsaj tisto malo časa z otroci maksimalno izkoristili. Vem, da nisem ugotovila nič novega, ampak včasih se prav zamislim - moj [sm=love.gif] tako pravi, da se obremenjujem za preveč vnaprej. Tiste, ki ste že v podobnih situacijah - kako to rešujete?
|
|
|
|