Anonimen
|
Punce, jaz pa menim, da se preveč obremenjujete z malenkostmi. Kot to, da se meso kuha zraven v kaki omakci, ki jo potem pojeste na nemesni dan. Mislim, da telo zazna meso šele takrat, ko ga poješ vsak 10 dag. Sicer pa bi se morale bolj sekirati, Splišni, da ješ škrob in OH skupaj, namreč, polenta ni dovoljena škrobni dan, kot fižol, pač pa na OH dan. Nehajte se maltretirat in uživajte v hujšanju. Ta dieta ni za stradanje. Splišni, če nimaš ideje za polžke. Jaz skoraj vedno jem svojo zelenjavno omako za špagete. Recept: na malo olja prepražim čebulo, dodam svežo papriko, paradižnik, cvetačo, korenček, jajčevec, bučke, peteršilj, .... in to kuham do mehkega. Potem dodam pelati ali mezgo, od začimb pa že prej dam noter sladko mleto papriko, česen v prahu, sol, poper, baziliko, origano, majaron, lovor. Na koncu lahko kuhaš tako dolgo, da omaka povre, da je bolj gosto, jaz pa si zgostim s polento ali zdrobom, ki je na ta dan tudi dovoljen. In kako je to dobro.....mnjami..... škoda, da nimam danes OH dneva.
|