Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: IVU OZ. IVF - kakšna je razlika 2.10.2005 18:30:50
|
|
|
|
emaa
|
NMJ ali misliš razliko med IUI in IVF, za IVU slišim prvič?
|
|
|
|
RE: IVI OZ. IVF - kakšna je razlika 2.10.2005 21:24:12
|
|
|
|
NMJ
|
Pomota, mislila sem IVI in IVF.
|
|
|
|
RE: IUI OZ. IVF - kakšna je razlika 2.10.2005 21:28:17
|
|
|
|
NMJ
|
DANES MI PA NE OD ROK TOLE PISANJE . IUI ter IVF - TOKRAT MISLIM DA JE PRAV NAPISANO. LP
|
|
|
|
RE: IVI OZ. IVF - kakšna je razlika 2.10.2005 21:37:29
|
|
|
|
Veverička
|
Zdravo, če si mislila IUI in IVF, je tako: IUI je inseminacija. To pomeni, da ti (ponavadi) papcaš Klomifen tabletke (pri 4.IUI sem se jaz že morala "špikati" z Gonalom), ginekolog spremlja z UZ (ne spomnim se kolikokrat) rast tvojih foliklov in tako oceni, kdaj je najprimernejši čas za IUI. Tisti dan pride partner zjutraj "dat seme", ti prideš kasneje ob določeni uri in ginekolog ti to seme vbrizga. Teh inseminacij baje drugod po EU več ne delajo, ker niso ravno uspešnica (slišala od ginekologa, ki dela v Avstriji). IVF pa je umetna oploditev. Ti imaš hormonsko terapijo z Gonalom in še nekaj (se več ne spomnim imena - skratka po dve injekciji sem si morala dati vsako jutro), po končani terapiji ti naredijo punkcijo ("posrkajo" ti jajčeca oz. folikle), partner, tako kot pri IUI, da semenčeca, ginekolog potem to združi v epruvetki, čez par dni pa imaš oploditev. Če ostane kakšen zarodek živ, seveda. Meni je od štirih preživel samo en in ta je naš Blaž Toliko na kratko in čisto laično, če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?