oči se solzijo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Marogica -> oči se solzijo (2.10.2005 8:04:04)

Naš 9-mesečnik je prehlajen in ima vse v "kompletu"-kašljanje, zamašen nosek, pa tudi oči se mu solzijo. Predvsem ne vem, kaj naj naredim s prehlajenimi očkami. Je dovolj, če jih izpiram s kamilicami ali obstajajo druge možnosti?
Hvala za odgovore




Anonimen -> RE: oči se solzijo (2.10.2005 8:11:05)

S kamilicami se oči baje ne spira. No, vsaj jaz jih nisem nikoli. Če ima samo solzne, potem mislim, da ni nič takega, da bo pač samo prešlo, lahko pa kapneš not kakšno kapljico fiziološke. če pa je zraven še gnoj, potem pa je dobro it k dohtarju po antibiotične kapljice oz. mazilo, ker sicer se zna stvar vlečt dolgo časa.

Če pa imaš še svoje mleko, mu kapni kakšno kapljico v oči, pri nas je to pomagalo.




Marogica -> RE: oči se solzijo (2.10.2005 8:15:44)

Ne mleka nimam več. Tudi nima gnoja v očeh, temveč izgleda kot solzice. Ja imaš prav, nabrž bo s prehladom prešlo. Saj se v bistvu res ne spomnim, da bi mu kdaj "prehlajene" oči zdravila, razen gnojnih.
Hvala ti za odgovor




Anonimen -> RE: oči se solzijo (2.10.2005 8:29:43)

Ni za kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




piščanc -> RE: oči se solzijo (2.10.2005 10:14:13)

ušesa, nos in oči so preko solzevodov in sinusov povezani, tako da so solzne učke posledica prehlada. tako, kot je napisala al bina, če se pojavi gnoj, pojdi do zdravnika, da pa preprečiš oz. omiliš zamašen nos in vnetje učk ter vnetje ušes, mu nosek pogosto čisti s fiziološko

pri nas je bilo sicer tako, da če je imela en dan bolj solzne oči in zamašen nos, je naslednji dan že ven tekel gnoj - tako da je bil obisk pri zdravniku neizbežen




Marogica -> RE: oči se solzijo (2.10.2005 10:30:44)

Hvala piščanc. Pri nas izgleda tako, da je nosek relativno čist, kar pomeni, da mu ga čistim s pumpico in ni problema. Nosek je prehoden. Te solzice ima ca 2 dni in so čiste, brez gnoja. Pa kašlja seveda-sem dobila Sinekod kapljice. Vročine od včeraj nima več.
Ja nič-bom počakala, pa da vidimo, kako se bo razvilo...




Stran: [1]