PEDOFILIJA (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

lan -> PEDOFILIJA (1.10.2005 23:15:49)

Bom odprla malo bolj tezko temo,ker sem ravnokar po netu pogledala ponovitev oddaje Trenja o pedofiliji in bila nad nekaterimi izjavami in dogodki s strani drzave res sokirana in jezna.Kje zivimo ljudje?Lastna drzava te ne more zascititi,kvecjemu te dobesedno zaj....a in ignorira,tudi ozigosa,norca se dela.In nas pravni sistem...!!!Ufff,sem jezna!Tudi pri kljucnih zivljenskih problemih deluje medlo,pocasi in ne zasciti nase otroke.In kaj me najbolj moti,stavek,da si otroci dosti stvari izmisljujejo.Ja,dosti stvari ze,ampak ne takih stvari,da te je ocka ali mami,babi,dedi,sosed,ucitelj,kdorkoli ze bozal,nagovarjal,ali se kaj hujsega,k spolnosti.Kako si lahko 3-letni otrok,ki komaj ve,kaj je poljub,izmisli,da ga je nekdo bozal,silil v njega,...Joj,da bi kdo mojemu Lanu kaj naredil,prisezem,da ga kastriram,mu unicim zivljenje tako kot ga je on nekomu drugemu.
V glavnem,starsi se moramo z otroki veliko pogovarjati in mu predvsem zaupati in verjeti.

žiža -> RE: PEDOFILIJA (2.10.2005 0:24:47)

ja , jaz sem tud zadnjič gledala Trenja. Sicer malo bolj površno... Grozno.
Sploh človek ne more razumet, kaj človeka privede do takega dejanja. Da se izživljajo nad čisto malimi otroci...
Po drugi starni, sem pa razmišljala, kaj pa če je res, da se 16, 17letnice izmislijo tako zgodbico. Moj mož je učitelj v Oš, hodi v šole v naravi, tabore, kolonije...... Vem, da so se punce tud zaljubljale vanj, tud solze so že tekle. Kaj bi bilo, da se enkrat.... ne, si sploh ne morem predstavljat. Učitelji po tej plati nimajo nikakršne zaščite. Sploh športni učitelji so tukaj, vsaj po mojem mnenju, zelo izpostavljeni. Določene stvari je pri telovadbi treba fizično pokazat in tudi do telesnih kontaktov pride. Pa kje je meja za 15 letnico, ki jo razganja puberteta...
To so res težke in hude stvari. Tud če se izkaže, da je šlo za lažne obtožbe je človek zaznamovan.

Annny -> RE: PEDOFILIJA (2.10.2005 1:03:51)

To so res strašne stvari.
Jaz sem se nekaj podobnega vprašala v zvezi s to afero z našo znano slikarko..le kako bi lahko lastna mati namenoma tako izpostavila otroka medijem, zaslišanjem, posmehu, zaničevanju? Kar nekako dvomim v to. No, ampak kdo pa sem jaz, da bi lahko sodila.
lp

CIPRESA -> RE: PEDOFILIJA (2.10.2005 7:05:33)

Ja lan se strinjam s tabo da so otroci zelo malo oz. sploh niso zaščiteni pred tem. To se dogaja vsepovsod in zelo žalostno je da pri tem država oz. bolje rečeno sodišča nimajo toliko moči da bi te ljudi umaknili iz otrokovih življenj. Stavek "da si kriv šele ko ti dokažejo krivdo" je mnogokrat tisti ki dovoljuje takemu človeku da se še naprej izživlja nad otroki.
Po drugi strani pa kot pravi žiža je možno da si najstnik to tudi izmišljuje nikakor pa si tega nemore izmišljat otrok. Ti otroci so drugačni od nas mogoče ne takoj na pogled ampak ko jih bolje spoznaš so bolj zaprte sorte in se ne izpostavljajo in to je ena od stvari po kateri lahko presodimo ali je bila najstnica res žrtev ali ne ker prej ali slej bo pokazala svoj pravi jaz. Še zdaleč pa to ni pravnomočno na sodišču kako obvarovati ljudi pred najstniki ki se te stvari izmišljujejo. Tako da je to zame začaran krog kjer pridemo do konca le z priznanjem osebe v takšni ali drugačni situaciji.

Primoza -> RE: PEDOFILIJA (2.10.2005 8:08:08)

glede na to, da se teme ponavljajo, tudi o pedofiliji je bilo govora bi samo dodal, da se veliko pedofilije (večina) dogaja v družinskem okolju s strani sorodnikov.

To da se krivi za to državo, pravni sistem, je pa tako kot, če te povozi avto pa kriviš državo, ker nima ustreznih prometnih predpisov. To o pravnem sistemu je prežvečena zgodba o tem polemizirajo povsod po svetu, če se gleda na razne evropske "turiste" kako iščejo na Tajskem otroke je zadeva še precej na začetku.

Pozitivno kar opažam je, da se vsaj v našem vrtcu pogovarjajo o občutkih, vsak mora povedati kakšne volje je in zakaj. S tem navajajo malčke, da stvari povejo. Seveda pri tem pridejo na dan tudi stvari, ki bi bile v veselje kaki bolj "rumeno" obarvani vzgojiteljici, ampak to je pač stranski produkt.

.ču -> RE: PEDOFILIJA (10.10.2005 4:02:18)

Lan maš čist prov,tud sama sm gledala oddajo in se zgražala zraven,kako so žrtve tovrstnih dejanj nezaščitene in kolk se morjo borit in dokazovat resnico.
Najbolj me je pa presenetlo dejstvo,da se tud v krogu družine ne da zaupat in dostkrat se zlorabe dogajajo ravno tu.In potem mati lastni hčeri ne verjame(pripivedi skrite gostje)
Žalostno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]zelo žalostno...

Stran: [1]