Andra -> RE: Kakanje v hlačke (4.10.2005 10:46:46)
|
Pri nas smo imeli podoben primer. Lani poleti je sine nehal kakati in lulati v pleničke, takrat je bil star dve leti in pol. Celo poletje je bilo lepo in prav, v septembru pa se je v vrtcu začela stara zgodba, za lulanje je povedal za kaknje pa ne. Ker so se začenjali vedno bolj hladni dnevi, sem mu enostavno dala nazaj pleničke, da se ne bi prehladil, ker mu je vedno večkrat ušlo tudi za lulanje. To je trajalo celo leto. Letos na začetku poletja (če je to sploh bilo poletje) sem mu spet vzela pleničke stran. Pokakal se je ma kjer mu je bilo. Meni so že skoraj popustili živci, nisem več vedela kaj naj. Ker sem imela že vsega dosti, sem ga enostavno pustila in sem mu rekla, da mu ne bom več preoblačila pokakanih gatk in naj vsi vidijo kakšen pacek je. Sploh se ni sekiral. ..in prišel je september, ko je prestopil iz jaslic v veliko skupino. In zgodil se je čudež! Naš mali je že prvi dan prišel iz vrtca nepokakan, pa drugi, pa tretji.... pa vse naslednje dni. Potem sem ga en dan vprašala, zakaj je prej vedno kakal v gatke, sedaj gre pa lahko lepo na kahlico ali celo na stranišče? IN mulc mi je rekel - mami, ker sem bil v mali skupini, sem lahko kakal v gatke, ker so tam sami dojenčki, sedaj sem pa veliki fant! Da te sune kap!!! Sicer pa, hvala bogu, da se je sedaj to uredilo! Kaj dosti ti nisem pomagala, sem ti pa vsaj opisala svojo izkušnjo. Pa čimmanj pokakanih hlačk!
|
|
|
|