|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CARSKI REZ ZARADI VISOKE DIOPTRIJE?
1.10.2005 18:32:00   
ČEBELA
Čao!
Prvič sem na tem forumu zato najprej vsem LP. Zanima me, če je katera od vas rodila s CR zaradi visoke dipotrije? Zelo slabo vidim (-8) in me je strah, da bi prišlo do poškod vida. Ginekolog mi je rekel, da ne bo nič (da naj ne pritiskam preveč user posted image ) narobe. Vem, da sodi med tiste, ki niso "pristaši" CR. Kakšne pa so sicer izkušnje s CR?

Veseli december bo letos še bolj vesel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CARSKI REZ ZARADI VISOKE DIOPTRIJE?
1.10.2005 19:54:52   
sezam
Vprašaj svojega okulista glede tega.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu ČEBELA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2005 22:27:50   
Mirna*
Fantova sestricna je imela zaradi ogromne dioptrije 2 carska reza. Mislim, da ga naredijo zaradi dioptrije, saj so moji sosedi pred porodom predlagali sekcijo, pa jo je potem zenska odklonila. Vpraqsaj dr. Pusenjaka na forumu, on ti bo povedal, tako, kot je.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2005 22:47:13   
Uti
Hej!
Visoka dioptrija zna biti problem pri porodu. Stvar je pa taka. Pri ljudeh, ki imajo visoko dioptrijo, obstaja verjetnost, da imajo poškodovano tudi mrežnico oz. je ta stanjšana. Pri porodu, zaradi napenjanja, mrežnica lahko poči.
Tudi sama imam dioptrijo -8 in sem šla na pregled mrežnice v 7. mesecu nosečnosti. Ker je bila mrežnica čist v redu in normalno debela, sem lahko rodila normalno. In danes, eno leto po porodu, so moje oči še vedno take kot so bile. Itak so uničene, dioptrija pa je še vedno enaka.
Sama hodim na preglede na Bled v Center za kontaktne leče (nasproti pošte na Bledu) in tam ti res strokovnjak pregleda oči tako kot je treba in ti da izvid, ki ga imaš lahko potem s sabo pri porodu, če bi blo glih kaj narobe. Lahko jih pokličeš na tel: 04/ 5742 220. Men se zdi, da sem dala okrog 6 jurjev za pregled.

No, dobro zrihtaj in čimlažji porod ti želim, da bodo oči čim manj trpele!

Urška

(odgovor članu ČEBELA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2005 22:51:44   
Anonimen
No, tako...
A zdaj ni dovolj že to, da sem čorava - zdaj bom morala še s carskim rezom rodit?

(odgovor članu Uti)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2005 23:18:18   
Gina
Ha ha, kerensa, saj ni tako hudo. Jaz tudi nič ne vidim, pa nisem imela nikoli carskega. Pa še pritiskat sem morala pri dveh porodih čist preveč za mojo mrežnico, pa jim na kraj pameti ni prišlo na CR sploh pomislit. Ne vem, koliko je meja, ampak -10 sigurno. Za -8 nisem prepričana, pri -7 pa še ne delajo, vsaj po mojih izkušnjah. Lahko pa vprašaš svojo G. Vsekakor ti napišejo v materinsko, če imaš višjo dioptrijo, da malo bolj pazijo nate (kao).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2005 10:27:25   
Anonimen
No, sama imam dioptrijo - 13 in sem se pozanimala glede poroda pri večih različnih zdravnikih. Dioptrija sama po sebi ni problematična, problem je v očesnem ozadju oz. stanju mrežnice. Pri porodu pride do potiskanja (tudi pri epiduralni analgeziji), kar lahko (vendar so ti primeri zeloooo redki) povzroči, da mrežnica odstopi. Znaki odstopa mrežnice so bleščanje pred očesom, nenadno zmanjšanje vidnega polja (delna slepota na eno oko), bliski na prizadetem očesu. Potrebna je laserska operacija očesa, da mrežnico znova prilepijo na ozadje.  Žal potem odpade operacija za izboljšanje vida z laserjem.
Sama sem šla še pred nosečnostjo na pregled očesnega ozadja in imam glede na dioptrijo zelo dobro ohranjeno mrežnico, zato načeloma lahko rodim brez carskega reza, edino pri potiskanju pomagajo babice, ki pritiskajo na trebuh, porod lahko končajo tudi vakumsko, če je potreba.  Vendar me bo ginekologinja vseeno en mesec pred porodom poslala na ponoven pregled očesnega ozadja (ker se lahko mrežnica spremeni tekom nosečnosti) in na posvet v porodnišnico, kjer se bomo dokončno pogovorili o obliki poroda. Seveda pride v poštev tudi carski rez, ki pa ga, kolikor vem, izvajajo res samo če z mrežnico res ni vse uredu. Sama bi se mu zelo rada izognila (vendarle je to konkretna operacija).

(odgovor članu ČEBELA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2005 13:34:02   
Grascakinja
Mimogrede, skoraj pri vsakem porodu babica pomaga tako, da se nasloni na trebuh, visoka dioptrija ni pogoj za to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?