Sedenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Grascakinja -> Sedenje (1.10.2005 18:24:40)

Kratko in jedrnato:
Kdaj in kako začneš dojenčka učiti, kako se sedi? Izkušnje, mnenja, nasveti - vse dobrodošlo!




mia-2 -> RE: Sedenje (1.10.2005 18:42:38)

Naš je star sedaj 5 mesecev in na začetku 4 meseca je začel stegovati rokica da bi ga dvignili da bi se vsedel. Nobeden ga ni učil.Danes pa na trdi podlagi že skoraj sam sedi, le na mehki ga še zmanjka.Sedi pa čisto lepo. Po moje se bo že vsedel dojenček ko bo čas za to.




darja72 -> RE: Sedenje (1.10.2005 20:27:23)

Dojenčka po moje res ni potrebno učiti sedenja. Ko pride čas to naredi sam. Sicer pa je pravo sedenje tisto, ko se vsede čisto sam, brez tuje pomoči- iz hrbta se prekotali na trebuh in si z rokama pomaga v sedenje.




taška30 -> RE: Sedenje (1.10.2005 21:38:11)

Hojla!
Naša je stara 5 mesecev. Že kakšne 14 dni jo 'učim' sedeti tako, da ko leži na hrbtu, jo primem za rokice, no, v bistvu ne primem, ampak ji nastavim palca, pa se ona prime, in jo dvignem do sedečega. Tako smo potem kako minuto (mala kar znori od veselja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pa dol. Zdaj ji že celo uspe sami sedet par sekund.
Ravno prejšnji teden sem na pregledu vprašala pediatra, če je to v redu, ali škodi hrbtenici. Pa je rekel, da je čist ok, če le otrok drži pokonci glavico (ko ga potegneš gor, mora iti glavica s trupom gor v isti ravnini, ne da ostaja zadaj), ni pa za pretiravat, seveda.
Lp




piščanc -> RE: Sedenje (1.10.2005 22:44:49)

naš se je začel dvigovati v vozičku, kmalu se je tudi nagnil naprej, po ene 14 dnevih pa je že samostojno sedel
rad je tudi na trebuhu, pase kravice in se gunca naprej in nazaj, v sedeč položaj se sam še ne more dati, ker še ne puza, gre pa iz sedečega v ležeč na trebuh, drugače sedi čisto brez opore in tudi prevrne se ne




Tasika -> RE: Sedenje (2.10.2005 14:56:42)

Midva z Lukcem sva se najprej dvigovala v sedeč položaj tako kot Taška30. Ko je to obvladal pa sem se vsedla na peno na tla, in posedla malega med  moji nogi. na zunanjo stran nog pa sem naložila igrače. Če se je obračal v desno, se je naslonil na desno roko, levo nogico pa pokrčil nazaj (oz. sem mu jo jaz). Pediatrinja je rekla da ga moram naučiti lovit ravnotežje, da je najslabše če ga založiš s povštri.

Po približno 14 dneh vaje sedi kot profesor. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Star je pa 6m in 2t.




Stran: [1]