govor (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> govor (1.10.2005 13:55:31)

lep pozdrav! zanima me kdaj so vasi otroci začeli govorit (seveda najprej mama, ata,...)? pri kolkih mesecih lahko pričakujem?




lan -> RE: govor (1.10.2005 14:12:48)

Lan je pri osmih mesecih rekel prvic mama in potem pri 10 mesecih ugotovil,da mene tako poklice.Oci je postal aktualen pri 11 mesecih,potem pa se mu je zacel jezik en dva tri odvijati in vsak dan smo nekaj novega zvedeli.




smrček -> RE: govor (1.10.2005 16:25:56)

Gašper je prvič rekel mama pri sedmih mesecih in pol. Sedaj pri osmih in pol pa že gre ata in  teta.




SaaS -> RE: govor (2.10.2005 8:08:09)

Včasi je prav hecno, ko mi kakšna mamica razlaga, da je njen pa že pri 6,7 mesecih govoril mama... Moj je mama, tata in baba nakladal že pri 6 mesecih. Ampak jaz temu ne morem reči, da je rekel prve besede, ker so pač sestavljeni zlogi, ki slučajno tudi nekaj pomenijo. Ni pa dejansko vedel, da to nekaj pomeni oz. da nekoga kliče s tem.
Počasi potem je začel dojemati, da imamo vsak svoje ime in vsak predmet svoje poimenovanje. In poskuša ponavljati. Zdaj pri 10,5 meseca se mi pa res zdi, da mu je ene dvakrat uspelo reči mama, ko je prišla mama k njemu. Tudi svoje ime je ponovil za mano. Najbolj smo se pa smejali tri dni nazaj, ko najprej za mano ponovil avto in potem kadar so mimo njega peljali avtomobili, začel vpiti avto, avto.. Slišati je sicer bolj ato, ampak se vidi, da misli avto. Temu jaz rečem prve besede, čeprav še ni čisto prava -avto, ampak je ato. Ima pa svojo vsebino in svoj namen.
Je pa luštno, že prej ga poslušat, ko naklada kar nekaj. In včasih se ti zdi, da je slišati cele stavke.. Včasi ga je slišati, kot bi rekel, kaj je to, to je to, lačen sem, poglej, dej sem.. Se na ta račun veliko nasmejemo. 




Marogica -> RE: govor (2.10.2005 8:49:56)

Se podpišem pod post od Saas. Mi je ravno pred nekaj dnevi to pediatrinja povedala.




Stran: [1]