Gina -> RE: Vročina - četrti dan! (2.10.2005 10:07:59)
|
Samo še nekaj bi dodala, da te drugič ne bi več tako skrbelo. Nekateri otroci so nagnjeni k visoki vročini, drugi pa ne. Oba moja fanta pri 39 vročine veselo skačeta naokrog, izgledata malo bolana, ampak zdaleč ne tako kot naša deklica. Ona pri 38 obleži. Če bi imela ona 40, bi šli najbrž že totalno paniko zagnat, fanta imata pa VEDNO 40 . Pod 39.5 nikoli, kadar sta fejst bolana. Prejšnji teden je imel mali 40,7. Ja, res me takrat zvija, ampak ne morem nič. Kaj najboljše zbije vročino po mojih izkušnjah: kombinacija različnih sirupov. Če daš 1x paracetamol (je vseeno ali lekadol ali calpol ali kaj drugega), moraš dati naslednjič nekaj na drugi osnovi, čez 6 ur mislim (voltaren, naprosin...). Če otrok vročino kolikor toliko dobro prenaša, potem ni nobene panike, tudi če je vročina visoka. Če imate v družini vročinske krče, potem je fino, če vsaj prvi dan vročine resnično zbijaš temperaturo, dokler se možgani ne navadijo. Pa sleci vedno otroka do bodija in nič pokrivat, da se telo hladi - tudi če se trese, ker mu vročina raste. Sicer je pa tako, da pri virozah je pogost znak samo visoka vročina, nič kaj drugega. Naš mali jih je imel lansko leto 6x, pa je bil dojen dojenček.
|
|
|
|