|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekaj informacij o maternični pregradi
30.9.2005 20:30:22   
artista7
Ola, moj dragi je izbrskal in prevedel en kratki članek o maternični pregradi ..

Maternična pregrada

Maternična pregrada (urethral septum) je deformacija maternice, ki se oblikuje še pred rojstvom. Pogosto ne povzroča nobenih preglavic med nosečnostjo.

Da bi razumeli pregrado, je treba par stvari povedati o nastanku maternice. V ženskem zarodku se ta začne oblikovati pri približno 2 mesecih. Nastane z dveh cevastih struktur (ti. Mullerijeva kanala). Ko zarodek rase, raseta tudi Mullerijeva kanala in se v sredini spojita v maternico. Gornja dela rasteta naprej in oblikujeta jajcevoda (falopijska kanala) in končno jajčnika. No, v sredi spojena kanala raseta naprej in - kar je bistveno - v spojeni del izgine, tako da ostane votla mišičasta cev = maternica (velikost približno 10 x 4 cm, globoka med 2 in 3 cm; hruškaste oblike).

Natančen postopek še vedno velja za čudež. Vendar lahko nastopijo problemi. Če se kanala ne združita, nastaneta dve maternici. Če se ne združita v celoti, nastane maternica v obliki srca ali dvoroga maternica (bicornuate uterus). Nadaljno, če se en kanal sploh ne razvije, nastane iz drugega enoroga maternica (unicornuate uterus). Ali pa se oba kanala spojita; vendar spojeni del ne izgine, marveč oblikuje pregrado v maternici = materično pregrado.

Pregrada je lahko različnih velikosti. Ponavadi se začne na vrhu maternice (fundus) in sega dol, lahko vse do materničnega vratu (cervix). Večja kot je pregrada, bolj verjetno je, da bo povzročila probleme med nosečnostjo. Bistveno je, da je precej manj prekrvavljena kot maternična stena. Če se oplojeno jajčece vgnezdi vanjo, ne dobi dovolj krvi - posledica je lahko spontani splav ali porod pred rokom. Če pa se jajčece normalno vgnezdi v maternično steno, naj ne bi bilo problemov.

Zdravljenje ni problematično - obstaja kirurški postopek (histerskopska resekcija), ko zdravnik izreže pregrado. Postopek običajno poteka pod splošno anastezijo; alternativa je epiduralna anastezija. Naknadno se lahko zdravnik odloči, da bo v maternico vstavil kateter, da bi preprečil ponovno rast pregrade. Pacientka lahko dobi tudi hormonsko terapijo zaradi hitrejšega okrevanja. Uspešnost operacije je visoka in večina žensk ne potrebuje po operaciji nobenih zdravil proti bolečinam.

Vir: http://health.ivillage.com/gyno/0,,sm-p,00.html
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nekaj informacij o maternični pregradi
2.10.2005 12:06:19   
pot
hvala tebi,
da si to delila z nami in fantu, ki se je potrudil in prevedel user posted image

hvala obema

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.10.2005 0:08:17   
artista7
hvala tebi za pohvalo, ki sem je bila vesela, glede na to, da ni bilo pretiranega odziva na vse skupaj.. Mene je namreč ta članek pomiril, ker sem bila precej prestrašena; kljub razlagi ginekologinje mi namreč ni bilo jasno, kaj je narobe z mano..
Moj user posted image pa bo prav tako vesel, če bo s tem člankom pomagal še kateri bodoči user posted image .
Lep pozdravuser posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.10.2005 8:27:51   
zaspanka
živjo!
jaz sem šele danes videla tale članek in se vama prav tako zahvaljujem. res sta bila pridna.
lp

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?