cartman -> RE: NEDONOŠENČKI (19.10.2005 22:55:11)
|
Moja hcerka se je rodila tocno en mesec nazaj (danes ima prvo obmesecnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), in sicer v 30.tednu z 990g, od prvega trenutka diha sama brez pomoci in je danes dosegla 1400g. Verjetno bo v porodnisnici se slab mesec. In kako je prislo do prezgodnjega poroda ? Zena je opazila da se ji je nenadoma povecal pritisk (nikoli ni imela povecanega, prej zmanjsanega), zato sva sla v porodnisnico na pregled, to je bilo pred cca. 4-5 tednov nazaj, od takrat je v bolnici. Po enem tednu je rodila z carskim rezom, zaradi sindroma pre-eclapsije, ki se ji je na porodni mizi razvila v eclampsijo. Vse se je zgodilo bliskovito hitro, pred tem ni imela nikakrsnih tezav v nosecnosti. Moram pa povedati da so ji naredili carski rez v zadnjem trenutku, bil sem prisoten ko je dobila napad ze pripravljena na operacijski mizi, verjetno nebi prezivela doma, bilo je zelo kriticno. In tu gre pohvala Ljubljanski porodnisnici, ker so pravocasno opazili v kaksnem resnem stanju je jo zadrzali prvi teden na opazovanju v porodnisnici in je bila ob napadu v bistvu ze pripravljena na porod. Na televiziji gledamo kako lepo in fino je v Postojnski porodnisnici, nobeden pa ne pove da je to res lepo in prav dokler ne pride do resnih zapletov, do katerih pa lahko pride nenadoma v dnevu ali dveh. Danes je z zeno in hcerko vse ok, zena bi lahko ze sla domov, vendar ne bo hcerke pustila same v bolnici, tako da pricakujem obe hkrati. Kar zelim povedati je to, da ce imate nevaren zaplet v nosecnosti se poskusite spraviti v Ljubljano, ker so po mojem mislenju tu na kupu najbolj strokovno usposobljeni zdravniki, enako velja za vasega otroka, ce slucajno pride do tega da se mora roditi predcasno, ima v Ljubljani najboljse moznosti da bo vse ok. Imam tudi kritike na Lj porodnisnico, pa o tem kdaj drugic, vsekakor jim priznavam visoko strokovnost in usposobljenost.
|
|
|
|