Vneta ritka-pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Nejči -> Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 16:29:01)

Prosila bi vas za pomoč! Naša Neja ima vneto ritko, natančneje predel med ritko in luliko je precej rdeč in poln malih drobnih izpuščajčkov. Odkar sem to opazila jo precej pogosto previjam, umivam s kamilicami in na tanko namažem z bebivalovim mazilom. Prej sem jo čistila z Pampersovimi robčki in mazala s tem istim mazilom pa je bilo vedno ok. Kaj priporočate kaj storit, da se tega čim prej znebimo. Naj je ne previjam v Pampersko, pač pa samo v bombažne plenice ali kaj ste storile ve?

Hvala vam!
Nejči




usa -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 16:36:08)

pozdravljena!
poskusi z riboderminom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].nam je odlično pomagalo.
lp




artista7 -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 16:38:55)

v vrtcu smo za te stvari uporabljali praško pasto in hladilno mazilo.. pa mogoče bi tudi bepanthen nucal.. če nič od tega ne pomaga.. pa k zdravniku.. praška pasta je ponavadi pomagala. Dobiš jo v lekarni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Grascakinja -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 16:45:36)

Praška pasta ali pa Nivea Wundschutzcreme. Umivaj jo namesto z robčki raje s toplo vodo in vatko - to ne draži kože kot robčki, čim več luftaj ritko, pogosto previjaj. Morda zamenjaj vrsto plenic (iz Pampers na Babylove ali kaj podobnega).




Janeja -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 17:21:24)

To se je naredilo moji Lei, ko smo prešli iz Pampers Newborna na Pampers Mini. Takoj je dobila čist vneto ritko.
3 dni sem jo pogosto previjala, za vsako sem jo umila z vatko in toplo vodo in namazala s Praško pasto. Kmalu je bila ritka spet zdrava.

Zamenjala pa sem tudi plenice, zdaj kupujem Babydream od Mullerja in so dosti boljše od Pampersk (ful bol mehke). Sem ji vmes še enkrat probala dat Pampers - ker smo pač savinjčani, pa nisem misla celga paketa stran vržt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] - pa je bila že po nekaj urah ritka spet rdeča. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 

Tako da pri nas deluje Praška pasta in nove plenice!

LP
Jerneja





lex -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 17:26:24)

Pri nas (koroška) ni praške paste, ker je ne izdelujejo. In nam je edino pomagalo umivanje s sladkano vodo (cukrano vodo) in mazanje z nivejino kremo za rit (Wundschutzcreme). Sladkana voda pa je recept od moje ome.




Barči78 -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 17:43:31)

Moji Neji je pediater predpisal Canesten, ko je imela vneto ritko. Bepanthen in praška pasta žal nista pomagali, je bilo že prehudo.




sezam -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 18:29:18)

Pri nas so bli tud problemi za rito, pa mi patronažna dala Betrion, pa Daktrin, pa pediatrnja predpisala  Nistatin, pa nič pomagalo. Pa sem ji umivala rito s toplo vodo, pa dobr zbrisala, pa še s fenom sušila pa še nič. Nato smo zamenjal plenice (ki sta jih prej obe izločile, da niso vzrok za rdečo rit). Tako sem šča iz Pampers na Fixies. In od takrat je mir.




Lana_s -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 19:38:08)

Pampersovi ročki so zelo vlažni. Raje malo počakaj, da se ritka dobro posuši in šele nato zavij pleničko.




BARBARA R. -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 19:38:48)

Pa je le vneta ritka? Se zadeva širi? So morda glivice?
 
Če je le vneta jaz mažem s hladilnim mazilom.
 
   [sm=muca.gif]
 




malika -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 21:55:35)

Pomoje bodo to kar glivice-soor.

So ti mozoljčki beli in morda na robu rdečine? Če je tako potem ima to glivično vnetje soor. Moj ga ima ravno kar, zato vem kako zgleda ta nadloga. Maži s canestenom in preveri, če nima slučajno belih pikic v ustih, če jih ima, potem ji tiste pike v ustih maži s daktarinom (daš na dudico)




Nejči -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 22:36:07)

Ne, niso beli, pač pa je vse rdeče, ampak če bolje pogledaš se vidi kot rdeči izpuščajčki na kupu, ki tvorijo to rdečino. Ali mi lahko katera pove ali se dobi ta praška pasta pri nas?

Nejči




meme -> RE: Vneta ritka-pomoč! (30.9.2005 22:38:32)

Kaj pa z lamprehtovim mazilom iz MB lekarn si mogoče že poskusila ne bebival. Praškasto pasto verjetno izedlujejo Celjske lekarne, sam  pokliči jih in ti pošljejo na dom.




tinatona -> RE: Vneta ritka-pomoč! (1.10.2005 7:42:11)

Če so pikice so najverjetneje glivice. V lekarni lahko kupiš Daktarin kremo ali pa canesten. Če pa v parih dneh ne bo bolje jo pelji k zdravniku.
Praško pasto lahko kupiš v vsaki lekarni, ampak pazi uporabljaš jo lahko samo 2x na dan.

LP Tina




Janeja -> RE: Vneta ritka-pomoč! (1.10.2005 15:14:17)

Tinatona
meni so v lekarni rekli, da se Praška pasta lahko, dokler je ritka vneta, uporablja ob vsakem previjanju. Jaz sem Leo namazala sigurno 6x dnevno, ene 3 dni zapored in ritka se je pozdravila.
Kdo je pa tebi rekel, da se lahko uporablja samo 2x dnevno?
Daktarin krema res, sam Praška pasta... Ne vem no.





sarči -> RE: Vneta ritka-pomoč! (1.10.2005 15:29:27)

Nejči lahko je plenični izpuščaj ali pa kar tako vneta ritka,nam je pri pleničnem izpuščaju pomagalo hladilno mazilo od BUBCHEN(al kakorkoli se napiše) ali pa bepanten mazilo in pa priporočam ti,da jo vedno umijes z vodo v BD-ju al pa z vatko,jest jo vedno.




tinatona -> RE: Vneta ritka-pomoč! (1.10.2005 18:43:39)

To je pisalo v navodilih za uporabo na praški pasti ki smo jo imeli v službi, tako da ne vem... Razen če je zdaj v enem letu in pol kaj novega... To pa ne bi vedla.

Lp Tina




Nejči -> RE: Vneta ritka-pomoč! (1.10.2005 22:10:29)

Danes sem opazila, da se stvar širi, saj se je pojavila še na nogicah, tam kjer pridejo v stik z rdečino na luliki. Tako da izgleda, da so res glivice. Sem letela v lekarno pa Canasten in upam, da bo pomagalo, sicer jo v ponedeljek takoj peljem k zdravniku. Pa je bilo pri vaših sončkih tudi tako močno rdeče, ko so imeli te glivice? Meni to tako grozno izgleda, da se mi srce para!
Pa hvala vam za pomoč![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nejči




Stran: [1]