Kateri priimek? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

cuma -> Kateri priimek? (30.9.2005 14:18:12)

Pozdravljeni! Malo sem [sm=smiley29.gif] , imam birokratske težave!

Po poroki sem prevzela možev priimek, nisem si pa še uredila kakega osebnega dokumenta (npr osebno izkaznico, pasaport..).
V začetku oktobra moram oddati papirje na CSD-ju za porodniško nadomestilo in ne vem, kateri priimek naj napišem na obrazec.
Po moji logiki moram napisati svoj novi priimek (po potrebi lahko priložim poročni list) ne vem pa, kako bo z nakazili na moj TR (kartica in račun sta še vedno registrirana na dekliški priimek)???
Saj imam namen to v kratkem urediti (osebno se čaka vsaj 1 teden, bančno kartico pa še dlje), skrbi me samo, da bi mi na CSDju kaj komplicirali s porodniško zaradi priimka.

Na enem CSDju pravijo, da je dovolj poročni list, na drugem CSDju, naj napišem oba priimka, na banki, pa da naj uporabljam dekliškega dokler nimam nove kartice???? 
Imate kak pameten nasvet? [sm=smiley5.gif]
Hvala vsem in lp

Mateja* -> RE: Kateri priimek? (30.9.2005 14:36:16)

Jaz bi navedla svoj novi priimek, saj si uradno poročena. Pač še nisi uredila dokumentov, lahko priložiš poročni list. Mislim, da ne bo panike.

sezam -> RE: Kateri priimek? (30.9.2005 18:13:45)

Jaz bi tud navdla sam ta novi priimek, saj je to sedaj to tvoj pravi.

fricka -> RE: Kateri priimek? (30.9.2005 19:01:19)

Tudi jaz imam na bančni kartici še star priimek, v porodnišnici in na centu pa sem uporabljala novi. V banki so mi svetovali, naj počakam s spremembo do poteka kartice.

GATA -> RE: Kateri priimek? (30.9.2005 19:09:45)

Jaz bi tudi navajala povsod novi priimek. No tako je bilo ko sem se jaz poročila. Povsod pač bla bla, da še nisem uredila. No po pol leta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ne vem točno sem si pa šele uredila osebno.

Anonimen -> RE: Kateri priimek? (30.9.2005 22:55:25)

Nov priimek navedi, ker uradno v računalniku si že zabeležena z novim priimkom. Jaz sem tud mečkala par mesecev z novimi dokumenti, pa sem mislila, da me ne more noben pogruntat, pol je šel pa fotr registrirat avto, ki ga ima name napisanega, pa so mu že na tehničnih pregledih papirje sprintali z mojim novim priimkom.

Anonimen -> RE: Kateri priimek? (1.10.2005 4:42:10)

Novo osebno izkaznico ali potni list dobiš v enem dnevu, v dveh urah, samo v Novo mesto moraš iti, tja, kjer jih tiskajo. Cena je ista, priti moraš do 10. ure dopoldan, po 12. uri so pa že prevzemi. Tako lahko tačas skočiš na kosilo in kavo, pa boš tudi uradno postala to, kar si zares.

cuma -> RE: Kateri priimek? (1.10.2005 19:04:58)

Hvala punce! Podpisala se bom kar po novem, dokumente pa si bom skušala čimprej uredit!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lp
Cuma

Stran: [1]