DrejcDrejc -> RE: pregrada (30.9.2005 13:17:01)
|
Tudi meni je G na rednem pregledu še pred zanositvijo odkrila septum. Rekla je, da je majhen in povedala, da se ga da odstraniti, ni pa panike. Po zbiranju mnenj sem se odločila, da zaenkrat septuma ne bom dala odstraniti, saj še nisem bila prej noseča, pri operaciji pa je baje možnost, da ti raztegnejo maternični vrat, kar potem lahko dela probleme v nosečnosti. Sem si rekla, da če bom pa imela kakšen SS, bom pa dala pregrado stran. Pa sem kar kmalu, že naslednji mesec zanosila in zdaj teče tretji mesec in naj potrkam, da je vse vredu. če imaš malo pregrado, je po moje tudi mala možnost, da ti povzroča težave. kar nekaj punc se mi je takrat oglasilo, ki so s pregrado donosile čisto normalno. Pregrada sicer povzroči SS, če se oplojeno jajčece vgnezdi nanjo. Če pa se na maternično steno, pregrada ne igra vloge, razen če je velika, v tem primeru lahko pozneje v nosečnosti povzroča probleme. Če tvoja zdravnica še ne ve, kaj s tvojo pregrado, verjetno niti nimaš velike. Pretehtaj vse možnosti, na koncu se boš pa sama morala odločiti. Vso srečo!
|
|
|
|