Bolniški stalež za nego nato zaradi bolezni (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

trubar -> Bolniški stalež za nego nato zaradi bolezni (21.1.2025 14:39:57)

Enoletni otrok je zbolel (dobil je vročino in izpluščaje po nekaterih pregibih) zato sem vzel bolniški stalež za nego. Čez 3 dni sem jaz zbolel za angino. Prvi dan bolezni sem imel 39.2 vročine in res nisem mogel več skrbeti za otroka zato sem prekinil nego in vzel bolniški stalež zame. Sporočila sva pediatrinji status in naj odpre bolniški stalež za ženo. K osebnemu zdravniku sem šel drugi dan bolezni nafilan z zdravili tako da vročine več nisem imel. Krvni izvid je pokazal bakterijko okužbo zato sem dobil antibiotike. Pravtako sem imel boleče grlo in mi je že govor povzročal še večje bolečine. Sedaj dobim odgovor pediatra naaj mi osebni zdravnik napiše potrdilo o nezmožnosti za skrb za otroka, da lahko uradno odpre bolniški stalež ženi. Kontaktiram osebnega zdravnika. Ta me ponovno napoti na pregled. Tu pa mi pove, da vkljub bolezni le ta ni tako huda, da ne bi mogel skrbeti za otroka. Pogojno se strinjam za ostale dni NE pa za prvi saj sem komaj stal in ni odgovorno, da v takem stanju nosim otroka. To vse sem rekel osebni zdravnici toda naletel na gluha ušesa. Vztrajala je da na prvem pregledu nisem imel vročine zato lahko skrbim za otroka in da je tudi ona že bolna skrbela za otroka. Pravtako je izjavila, da se prvič srečuje s tako situacijo?! Skratka počutil sem se kot kriminalec, da simuliram ter da želim izkoriščati sistem. Katastrofa! Kaj lahko storim? Lahko zadevo kam prijavim? Ali se je že kdo znašel v podovni situaciji?

Stran: [1]