MAJ 2025 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Sweetheart -> MAJ 2025 (28.9.2024 16:12:38)

Hojla! Ste tukaj kakšne majevke 2025? Midva sva plusek zagledala ta teden in po mojih izračunih bom imela PDP 31.5. ali 1.6.2025.  Je še katera, ki bo zibala maja prihodnje leto? Veselim se čvekanja 😊

tejchy.g -> RE: MAJ 2025 (29.9.2024 20:32:30)

Zdravo, jaz sem zagledala plusek kak teden nazaj, po izračunih naj bi imela rok 21.5.2025. 
Prvi pregled imam 10.10 :) 
Pa ti? 

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (30.9.2024 12:58:54)

Ooo super, cestitke😊😊Jaz imam prvi pregled 9.10., po mojih izračunih bom takrat noseča 6 tednov 3 dni. A imaš že kake nosečniške znake, simptome? Jaz razen izostale menstruacije, bolečih prsi in občasnega špikanja v sp. delu trebuha nič 😊

tejchy.g -> RE: MAJ 2025 (30.9.2024 13:51:22)

Moji znaki?
- ekstremna utrujenost...samo spala bi- povečan apetit- občutljive prsi- na začetku je bilo malo špikanja (2/3 dni)
Upam, da ta utrujenost čimprej mine..ko pridem s službe samo počivam, medtem ko sem se pred tem ravno prav rekreirala..
Ko spim, pa nikakor ne najdem pravega položaja za spanje..
10.10..8 tednov, 4 dni..se mi zdi, da se mi vleče..
Me veseli, da imaš manj simptomov kot jaz...
Sem pa zanosila že prvi mesec, ko sva začela delati na tem :)

Lukcy84 -> RE: MAJ 2025 (30.9.2024 18:47:21)

Pozdravljeni.
Tudi jaz imam izračunan pdp 28.5.2025. Danes sem noseča 5 tednov in 5 dni. Prvi UZ imam že ta teden in sicer 2.10. Sem mi zdi nekako hitro, ampak mogoče zaradi tega, ker sem po prenosu svežega zarodka in po navodilih ambulante za neplodnost rabim potrditveni UZ. Tako, da neučakano čakam sredo, da mi povedo ali je z najino pikico vse vredu in da se lepo ter primerno razvija.Simptomi: občasne slabosti čez cel dan, spahovanje, apetit se ni nič spremenil, samo sladko ni ne odgovarja. Prisotne boleče prsi, pa tudi ne preveč, različni krči po trebuhu.
Super, sem zelo vesela, da smo se našle tukaj, kjer si bomo delile izkušnje in občutke med nosečnostjo.
Obema čimmanj slabosti in vse dobro. 💛

tejchy.g -> MAJ 2025 (30.9.2024 19:16:06)

Obema čestitke :)  super, smo se že tri našle :) 
Upam, da bodo uz-ji pri vseh vredu..pri meni gre za prvega otroka :)

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (1.10.2024 7:10:07)

Oo super, smo že 3 torej 😊 Lucky84 midve bova torej po PDP kar blizu, jaz ga bom imela 31.5. ali 1.6., danes sem noseča 5 tednov 2 dneva. Pri meni gre za prvo nosečnost, uspelo je v 6. mesecu “delanja na otročku” 😊Tudi jaz sem zelooo utrujena, imam boleče prsi in krče v spodnjem delu trebuha, ki pa so blažji kot pri M.

Lukcy84 -> RE: MAJ 2025 (2.10.2024 12:57:42)

Živjo, punci. Jaz se vama javljam z nekoliko nenavadno novico. Danes sem po izračunih noseča točno 6 tednov in dočakala prvi UZ. Na katerem pa je komaj vidna pikica, ginekologinja pravi velikosti 1 mm. Tako, da mi ni mogla prikazati utripa srčka in moram UZ ponoviti čez 1 teden. Malenkost me je to prestrašilo in razžalostilo, ker ne vem kaj pričakovati. Srčno upam, da je samo malo zaostal v razvoju in bo na naslednjem UZ vse vredu. Sicer se počutim vredu, nekaj zbadajoče bolečine v sp. delu trebuha, občasno slabost in minimalno boleče prsi na dotik. Kako se počutita vidvi? 

tejchy.g -> MAJ 2025 (2.10.2024 13:07:58)

Brez skrbi, vse bo vredu, samo pozitivne misli...ne obremenjuj se vnaprej..
Jaz imam prvi pregled šele 10. 10. Moji simptomi utrujenost in zaspanost, povečan apetit,...

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (2.10.2024 16:44:27)

Jaz sem imela včeraj predčasni pregled, ker sem imela za vikend krče v sp. delu trebuha in sem včeraj klicala gin pa je rekel, da se naj pridem kar pokazat. Naredil mi je vaginalni UZ, noseča sem bila včeraj 5 tednov 2 dneva. Videla se je gestacijska vrečka premera 7 mm in nič drugega. Rekel je, da je to normalno in da se pri teh tednih kaj drugega kot to ne more videti. Sicer imam redni prvi pregled v nosečnosti naslednji teden 11.10. ko bom noseča 6 tednov 5 dni in je rekel, da se bo takrat morda videlo kaj več, ni pa nujno... tako da pri 6 tednih še sploh ni nujno, da se vidi kaj drugega kot GV...

Lukcy84 -> RE: MAJ 2025 (2.10.2024 18:12:25)

Hvala vama za odgovore in spodbudne besede. Po izračunih imam jaz polnih 6 tednov, po UZ je rekla, da je 5 tednov in 5 dni. Zaradi slabih izkušenj od prej sem nekoliko bolj zaskrbjena, vendar s partnerjem ostajava pozitivna. Sploh zdaj, ko si mi tudi sama povedala o svoji izkušnji. Torej imava obe podobno izkušnjo in naj bilo v mejah normale UZ v tem času ter bo vse vredu. Se bo drug teden videlo več. Očitno bomo imele vse zelo blizu- jaz ga imam tudi 10.10. Verjamem, da bomo takrat prvič zaslišale utrip srčka. 💕Želim vama vse dobro in še enkrat hvala za pozitivne misli. 

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (2.10.2024 19:02:41)

Ja, to je vsekakor normalno. Kako pa je tebi ginekologinja komentirala to? Ker meni je rekel, da je to kar vidi čisto normalno in da se kaj več od tega pri teh tednih na UZ ne more videti. Iskreno niti nisem pričakovala, da bi se videlo kaj več, ker povsod berem, da se plod in srček vidita od 6 + nekaj dni dalje, pa še to ni nujno da se, pri nekaterih še kasneje...

Lukcy84 -> RE: MAJ 2025 (2.10.2024 20:59:43)

Najprej je rekla, da zarodka ne vidi. Nato je rekla, da se nekaj nakazuje in da je 1 mm veliko ter ocenila starost 5 tednov in 5 dni. Povedala, da je to normalno za ta čas trajanja nosečnosti.  Bolj jo je skrbel povečan levi jajčnik, mere ni povedala- samo to, da če bodo hude bolečine, moram takoj na urgenco. 
Ampak vse povsod berem, da je zarodek v polnih 6 tednih velikosti okrog 5mm in da se vidi/sliši že srček. Tudi na prejšnjem forumo so punce pisale, da ni nič prehitro za UZ in da se bo srček že videl. Zato sem bila tako presenečena nad informacijami na gin. pregledu. 
Ginekologinja pa je bila tudi presenečena, zakaj sem dobila tako hitro termin, me celo spraševala ali sem za tako hiter termin prosila sama. Sem ji odgovorila, da ne in da je tudi mene presenetil. Upam, da je res bil UZ samo prehitro narejen. Tako, da zdaj čakam naslednji četrtek. 

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (2.10.2024 22:07:04)

Aha, zanimivo. Jaz res mislim, da te ne rabi nič skrbeti, ker je v tej gestacijski starosti UZ res izredno hiter. Meni je moj ginekolog rekel, da tudi ob pregledu naslednji teden ni nujno, da se bo že videlo... skratka, pozitivno dalje, sem prepričana, da je vse kot mora biti [sm=smiley1.gif]

Lukcy84 -> RE: MAJ 2025 (2.10.2024 22:36:46)

Hvala za vzpodbudne besede. Vidimo naslednji teden kako napredujemo. 🙂

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (3.10.2024 17:04:59)

Ja, tako je[sm=smiley1.gif]
Sicer pa moji simptomi; boleče in napete prsi, občasne bolečine in napetost v spodnjem delu trebuha, malo večja utrujenost, ki pa tudi ni preveč izrazita. Ni mi pa še slabo in ne bruham. Če mi ne bi prejšnji teden izostala M, ne bi vedela, da sem noseča, saj sem imela vse znake PMS. Pa ve? [sm=smiley1.gif]

Lukcy84 -> RE: MAJ 2025 (6.10.2024 10:38:05)

Pozdravljeni, punci. Zgleda, da zaenkrat ostajamo samo me. Meni zadnje čas, sploh proti večeru vedno bolj slabo. Marsikaj od hrane mi ne diši in imam občutljiv želodec.  Da bi se mi pa kaj posebnega luštalo pa tudi ne morem reči. Bolečine v spodnjem delu trebuha nekoliko pojenjajo, vendar občasno me še kar špikne. Kako sta vidve? 

tejchy.g -> MAJ 2025 (6.10.2024 12:46:23)

Zdravo, po svojem izračunu...se danes pri meni končuje osmi teden nosecnosti. 
Pri meni je skozi cel dan prisotna utrujenost, popoldan se bolj.Čuden občutek v trebuhu, sicer ne spika, ampak je drugače.. ponoči se zbujam (tudi precej žejna in spijem dovolj), cudn okus v ustih..slabo pa mi je to te mere, da ne bruham in podobno..upam da bo čimprej manj simptomov..in vec energije (ki je sedaj sploh nimam)

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (7.10.2024 8:02:20)

Dobro jutro, punci :)Ja, izgleda da smo zaenkrat same tri, nič hudega, upam, da se nam kmalu še katera pridruži. Meni je slabo predvse po jutrih oz. ne smem biti lačna. Slabost zaenkrat še ni prehuda. Bolečine v sp. delu trebuha so se zmanjšale, pojavijo se še, če sem veliko na nogah. Sicer pa precejšnja utrujenost in upad energije v primerjavi s prej. Nič se mi ne ljubi.Komaj pa čakam petek zjutraj, ko imam prvi pravi pregled. Kako sta vidve?

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (10.10.2024 11:49:05)

Lukcy84 in tejchy.g srecno danes na pregledih in javita kako je bilo :) jaz ga imam jutri in ze komaj cakam :)

tejchy.g -> RE: MAJ 2025 (10.10.2024 12:25:37)

Imam ob 13.30..javim..sem kar pod stresom - oz. srce nabija..hvala..upam da bo vse ok..

Lukcy84 -> RE: MAJ 2025 (10.10.2024 13:36:35)

Hej, punci. Evo…pa je UZ za mano. Pikica lepo raste…velika 9 mm, viden srček. Sem se naročila že na nuhalno. Tako, da zdaj se pa samo pridno čuvamo in rastemo. Vidvi tudi javita, kako bosta opravili. 😃

Sweetheart -> RE: MAJ 2025 (10.10.2024 14:12:43)

Ooo super Lukcy84, sem vesela zate :)Ce se prav spomnim, si ti danes polnih 7 tednov? Jaz imam jutri zjutraj UZ in bom noseča 6 tednov 5 dni (oz. glede na to, da imam pregled ob 6:30, bom še bolj 6 tednov 4 dni) in tudi upam, da se bo že vse lepo videlo :)

Lukcy84 -> RE: MAJ 2025 (10.10.2024 14:29:14)

Ja, danes sem 7 tednov in 1 dan. Prejšnji teden sem bila točno 6 tednov in je bil zarode velik kakšen milimeter. Danes pa je bil velik že 9 mm. Tako, da je veliko zrastel v enem tednu. Mislim, da se bo tudi pri tebi že lepo videl. Držim pesti, da vidiš prvič srček in spoznaš svoji pikico. 🤗

tejchy.g -> MAJ 2025 (10.10.2024 15:30:01)

Zdravo punci,Pregled je za menoj. Velikost 17,58 mm. Noseča 8 tednov, 3 dni. Rok 19.5.
Velikost je kao za 8 tednov, 1 dan. 
Je pa verjetno to odvisno kako se premika :)
Kdaj imata rok..vesela, sem..da sta bila današnja pregleda uspešna.. 
Upam da bo tudi jutri vse vredu...držim pesti 😀
Pozabila sem vprasat..kako je šola za starše???? Vidva kaj vesta..kako je s tem??

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>