Študij in delo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Janjatanja -> Študij in delo (18.9.2024 2:27:13)

Zdravo, sem že pisala po drugih forumih pa ni bilo odziva, verjetno ker nimam nekih blazno resnih težav v življenju ali pa se zdi moj problem banalen.
Premleval že dlje časa kako bi ob službi, ki jo delam v različnih turnusih kombinirala z obveznostmi študija. Delam dop, pop, čez del dan, ponoči, vikende in praznike, dobro ni to vsak dan, je pa urnik čuden, enkrat tako drugič tako. 
Študijske obveznosti so takšne, da bi bilo predavanje v pop času, vaje/ praksa v dopoldanskem času, skoraj vsak dan. Problem je da so vaje/ praksa od 7.10 do 14.00. Predavanja od 16. do 20.15. Predavanja in vaje so lahko tudi skupaj čez dan. Ok. Če sem dop. delam od 6.45 do 14.00, pop od 13.45 do 20.45, ponoči od 20.45 do 7h. Kakorkoli obrnem ali bi zamujala na študijske obveznosti ali pa v službo. Da bom vsakič koga prosila, da bi lahko v službi podaljšal zame uro dokler ne pridem na šiht s študijske obv. ali pa da me bodo vsakič spustili prej bo malo težka, če ne bo delo narejeno oz. če bo sploh kdo hotel priti prej na šiht da bi prevzel mojo izmeno. 
V službi se mi posmehujejo glede teh skrbi torej sklepam da ne morem računati na njih, šolnina je draga, če ne dokončam študija mi seveda denar ne bodo vračali. 
Najraje bi vse skupaj pustila in sploh ne bi šla študirat. Se vprašam kdaj bom sploh spala in koliko? Ali pa samo iščem izgovore da ne bi bilo nič možno? 
Učit sem se začela že zdaj ampak gradivo je polno tujih izrazov in si jih sploh ne morem zapomniti. Sem mislila da bi se eno leto učila gradivo pa morda poskusila naslednje leto s študijem... nekako se mi ne zdi pametno da grem to leto povsem nepripravljena







Lelly28 RR -> RE: Študij in delo (19.9.2024 10:39:49)

Zdravo, v življenju ima vsak svoje težave. Jaz recimo delam 8 ur, imam 2 majhna otroka in moža, pa še študiram. Sicer študiram online, kar pomeni zvečer, ko gredo otroci spat ali pa jih čez dan mož za kakšno urico odpelje na igrišče , da odpišem izpit.
PRedlagam ti, da študija ne pustiš, lahko pa zmanjšaš delavni čas v službi, npr. greš v skrajšani delavnik ali pa se dogovoriš da recimo delaš ob sobotah, ko nimaš obveznosti. Postaviti si bo treba prioritete in dodobra naštudirati urnik. vendar pa mislim, da ti ob malce organizcije in resnični volji, sigurno ne bo spodletelo [sm=smiley20.gif] Glede spanja pa verjamem, da bo malce težje. Kakšen dan bo spanja malce manj, ti pa predlagam da si enkrat na teden vzameš čas in se dodobra naspiš, drugače tudi koncentracija popusti in ne bo efekta pri učenju.
Srečno! [sm=bravo.gif]
Sporoči, kako se je izšlo.




Stran: [1]