Čistila prijazna otrokom? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


anaL25 -> Čistila prijazna otrokom? (4.12.2023 8:11:39)

Dober daan, 4 mesece je začelo novo poglavje v mojem življenju, dobila sem doječka [sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]
Neverjetni občutki, emocije, utrujenost.. Želela sva si imeti punčko in sva jo tudi dobila, naš mali angelček [sm=smiley36.gif]
Po 4 mesecih sem opazila da ji nekaj ne paše.. Ugibam da so to čistila. Ko opucam hišo, takoj prezračim, otroka seveda dam na varno, ampak potem v čistem in prezračenem se ne počuti isto tako kot par urc nazaj.. ne vem zakaj, mogoče je kdo imel podobne težave? Obstajajo kakšna čistila ki so prijazna otrokom? Po spletu reklamirajo svega in svačega in sploh ne vem kaj je okej in kaj ne.. Kakšna mnenja, izkušnje? Hvalaa inn leep december [sm=kuza.gif]




rosydam -> RE: Čistila prijazna otrokom? (22.5.2024 11:56:38)

Čestitam ob rojstvu vaše hčerke! Razumem, da vas skrbi njeno počutje po uporabi čistil. Povsem normalno je, da ste zaskrbljeni in iščete rešitve, da bi zagotovili varno in zdravo okolje za svojo malo princesko.

Možni vzroki za njeno nelagodje:

Čeprav ste previdni pri uporabi čistil in prezračevanju, lahko dojenčki še vedno reagirajo na kemikalije v čistilih na različne načine:

Občutljivost na vonj: Dojenčki imajo zelo občutljiv voh in močni vonji čistil jim lahko dražijo nos in dihala.
Draženje kože: Nežna dojenčkova koža je dovzetna za draženje ob stiku s kemikalijami v čistilih.
Alergije: Nekateri dojenčki imajo lahko alergije na določene sestavine v čistilih.
Vpliv na dihala: Vdihavanje hlapov nekaterih čistil lahko draži dihala dojenčka.
Priporočila za uporabo čistil ob dojenčku:

Izberite čistila z naravnimi sestavinami: Poiščite čistila, ki so brez umetnih parfumov, barvil in fosfatov. Na voljo je veliko naravnih čistil, ki so učinkovita in varna za uporabo v bližini dojenčkov.
Uporabljajte čistila redko: Čim manj pogosto čistite, tem manj kemikalij bo izpostavljen vaš dojenček. Redno brisanje in sesanje sta pogosto dovolj za ohranjanje čistega doma.
Prezračite: Pred in po uporabi čistil vedno dobro slither prezračite prostor. Odprite okna in pustite, da svež zrak kroži vsaj 30 minut.
Nosite rokavice: Pri uporabi čistil vedno nosite rokavice, da zaščitite roke pred stikom s kemikalijami.
Ne puščajte čistil na dosegu otrok: Poskrbite, da bodo vsa čistila shranjena na varnem mestu, kjer jih dojenček ne more doseči.




waderatke -> RE: Čistila prijazna otrokom? (27.5.2024 8:47:50)

Your daughter is here! How wonderful! I get that you're worried about how the cleaners may affect her health. Concerned about providing a healthy and safe environment for your little princess is a natural reaction. gorilla tag




Stran: [1]