Koliko časa prebijejo starši pri vas? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Pupica -> Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:00:33)

Koliko časa prebijejo starši pri vas? Se pravi, da so dejansko pri vas. Jaz namreč zagovarjam, da mami pride  na obisk, tako kot vsi ostali. To namreč pomeni, da ne pride z mini kovčkom že zjutri in ostane do službe, oz.če je v penziji do večera. Kolegica pa pravi, da sem "grozna" in ker so pri njej cel dan starši, je tudi zame njen položaj "grozen". Seveda je bil le pogovor, ki mi je dal za misliti...
Povejte kaj pa pri vas???

LP

rija -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:01:51)

Izredno malo. Se mimogrede ustavi za 5 minut. Greva midva raje k njim. Tako se imava možnost dvignit, ko sama želiva in odtiti.

Anonimen -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:07:52)

Mi z mojimi živimo v isti hiši ampak moja mami  pride recimo na dan za ene 10 minut( greva raje midve večkrat k njej), ati pa mogoče za 5 minut.

ursk@ -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:10:07)

Moji starši pridejo na obisk kvečjemu enkrat na teden. Z njegovimi pa živimi v dvostanovanjski hiši (ločeno gospodinjstvo), pa se vidimo takrat, ko jih pokličeva, da jih potebujeva, ker pač imava dvojčici. Niti slučajno pa ne cele dneve. Sva naredila red še preden sta se rodili. Rekla sva jim, da jih bova poklicala, če jih bova potrebovala.

Anonimen -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:12:22)

Bolj malo...

Si bova pomagala... vzajemno... pupica.? [sm=smiley20.gif]

Klepica -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:13:46)

Ko pridejo (moji ali njegovi) pridejo za več dni, ko je potrebno tudi za kakšen teden ali dva. Glede na razdaljo to ni čudno in smo jih vsakič neskončno veseli. Spet mogoče zato, ker smo daleč...

Klepica

Anonimen -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:24:13)

Moji sicer sploh ne pridejo, le zadneje čase mami pride po psa in ga pelje na sprehod. Ampak to zjutraj, ko več nobenega ni. Greva raje midva s Tiborjem tja, najraje na vikend, v naravo.

Anonimen -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:27:21)

Moja mama je bila pri meni enih štirikrat na kavi, njen partner ene dvakrat, ko je elektriko delal. Od deca mama je večkrat, najmanj enkrat na teden pridrsa in ne premakne riti (kar nekja brska po vrtu in striže travico s tamalimi škarjicami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])- včasih, včasih pa gre takoj.   

muki1 -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:31:44)

Moja tašča in tast tak dvakrat na mesec pricuzata na kavo, mi gremo vsak vikend skoraj vsaj za kake dve uri na obisk.
Z mojima pa itak živimo v isti hiši ( ločeno gospodinjstvo, isto dvorišče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), pa smo mi več pri njima kot onadva pri nas, mama pride, ko ji kaj zmanjka v kuhinji.

CatJa -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:33:45)

Pravzaprav nič. No, ravno včeraj je prišel oče in sva eno uro fino klepetala. Drugače pa tudi mi hodimo k njim.

ma-ja -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:34:53)

Ma, ste srečnice. Jaz sem pri svojih v zgornjem štuku. Moji starši sploh ne bi rabili svojega stanovanja (pa moja sestra tudi ne), ker so skoz pri nas. Najbolj me moti, da so zgoraj tudi ko nas ni doma. Obnašajo se pa po principu samopostrežne trgovine. Pa tudi če znorim, nič ne pomaga.
Zato se ogledujemo po svojem stanovanju, preden bomo dokončno izgubili živce.

Anonimen -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:41:09)

Glede na to, da moji živijo kar daleč stran in nimajo veliko obveznosti v Ljubljani, pridejo k nama na obisk, kadar so v Ljubljani po kakšnih opravkih, to je približno enkrat mesečno in takrat pridejo za dve uri na kavo. Drugače greva midva k njim enkrat na 14 dni za cel dan na obisk.
Njegov oče pride k nama enkrat vsaki dve leti, vendar je to razumljivo, ker zelo težko hodi, veliko lažje midva do njega vletiva, tam sva vsaj enkrat na 14 dni, vedno na kosilu in skupaj preživimo večino dneva.

viv_ -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:43:19)

Z mojimi smo skupaj v hiši, ampak skoraj nikoli ne pridejo k nam (če jih ne pokličem). Raje mi (sploh midve s tamalo) večkrat na dan visiva gor pri njih.

Moževi starši pa mogoče pridejo na obisk 3x na leto - mi gremo pa k njim recimo 2x na mesec.

mammy26 -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 9:49:13)

mi živimo z najinimi starši nekje 10km narazen, tako da ponavadi smo pri mojih nekje 4x na mesec, pri njegovih 1x na mesec. Moji starši so ponavadi nekaj x na leto pri nas, njegovi 1x na mesec

mehurčica -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 10:07:02)

V skoraj 2 letih je bil ati parkrat pri nas, mama še malo manj, moja sestra pa pride včasih Davida pazit. Pa tudi bolj malokrat. Tašča pa je večkrat pri nas(1x na teden)-je tudi bližje doma.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sva midva z Davidom večkrat pri mojih, ker ima v bližini vrtec.

piščanc -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 10:22:02)

moji starši so prišli k nam v treh letih trikrat [sm=smiley21.gif], smo mi zato večkrat pri njih, ampak vseeno manj kot enkrat mesečno

jaz imam drugačno situacijo in bi bila vesela, če bi kdaj mami prišla sem za več kot eno uro

če se ti ne počutiš dobro, potem ji povej

malo pa premisli o tem, da je to lahko navsezadnje tudi dobro zate in za pupico

Anonimen -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 10:23:27)

Prideta na obisk recimo vsak teden enkrat za kaki dve urici, da gremo na sprehod in poklepetamo.
In tudi midve greva k njima prb. enkrat na teden, ampak za malo dlje (se kar povabiva [sm=smiley2.gif] ). Naša mami se zelo trudi, da se nam ne bi preveč vsiljevala, čeprav vem, da bi bila rada še več z Ani. Isto velja za taščo. Pač prima ženski.

Pajaca -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 10:25:52)

Si sploh ne znam predstavlat, da bi pršla mama za cel dan na obisk. Pride enkrat na mesec za uro ali dve.... odvisno a sam skoč na pofočk k men, al pride na kosilo pa to, al pa če je lep dan greva kar na sprehod, pa dostkrat kar pol leti dam, sploh ne gre nič gor.

Njegova mama ne pride nikoli sama od sebe, jo morava klicat (pa živi v isti hiši) to pa zato ker ona raj vid da pridemo mi dol, pa smo lepo na terasi, pa lahko ona u miru en čik pržge.... k pr nas more na balkon, to pa ji nekak ne paše.

Tko da men čist logično da ni treba da pridejo zjutri pa grejo zvečer, razen če ne bi mel nekega celodnevnega piknika, al pa kakšne delavne akcije.

NinKa -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 10:29:22)

Od kar sem v Lj. se bolj redko videvamo. Moji pridejo, če imajo kaj opravkov v Lj in če so rojstni dnevi, božič. Vglavnem parkrat na leto. Mi pa gremo na Štajersko k njim 1x na 2 meseca. Tašče in tasta pa tako ali tako ni.

Men se zdi da je tako čist ok, ker z mojo mami imava čist drugačne poglede na vse. Sva se doma zmerom ful kregale. Z mojo babi se pa vsak dan slišiva po telefonu.

Res da sem za kako čuvanje tamalega prikrajšana, ampak sem bila v začetku septembra za en teden v MBju in nisem vzdržala. Sem se po 4 dneh vrnila domov. Preveč kričanja, kreganja in pametovanja.

jazz -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 11:22:20)

Moji starši pridejo mogoče enkrat na teden za kakšno uro,gremo pa mi skoraj vsako nedeljo k njim na kosilo. Druga pesem je moja tašča in tast, ki živita nad našim stanovanjem. Tašča pride 3,4,5 krat na dan, enkrat za 15 minut, enkrat za pol ure, enkrat za uro in pol, brez trkanja, kot da smo v izložbi. Res je kar je ena zadnjič omenila, da moraš biti od njih oddaljen toliko, da ne morejo k tebi v copatah!

Anonimen -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 12:23:41)

Moja mama se oglasi pri nas 1x ali 2x na mesec, za največ pol ure, ko kaj prinese za Jana ali pa, ko gre ravno v BTC in se mimogrede ustavi še pri nas. Jaz pa se pri njej ustavim 1x na 14 dni, ko grem na njen konec, saj imam tam še vedno prijavljeno stalno bivališče in hodim v tisto občino po pošto. Narazen sva 5 km.
Starša od mojega dragega živita v sosednji ulici, oglasita pa se recimo 1x na 14 dni, ko prideta po Jana, zraven pa še spijeta kavo in malo poklepetamo, za kakšno urico. Mi gremo k njim tudi večinoma vsak drugi vikend, ob nedeljah, za kaki 2 uri, na nedeljsko kosilo, ko nas povabijo.
Imamo pa navado, da se vsi omenjeni prej vedno pokličemo, preverimo, ali smo doma in ali imamo čas. Nenapovedanih obiskov ni, pa tudi starši nimajo ključev našega stanovanja. Midva z dragim sicer imava ključe stanovanj najinih staršev, ampak ne hodiva tja, če naju ne prosijo oz. če ni nujno, ker preveč uživava na svojem.

puncica -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 12:55:44)

Pri nas pridejo starši enkrat na mesec ali še manj, ker smo pač daleč in je vse skup mal oteženo, glede na to da še vedno delata, no ati ne, mami pa. Sicer pa prideta zjutraj pa sta pri nas do popoldneva, večera, pa to ne zgleda tako da jo moram jaz zdej skoz neki zabavat pa to. to. Mami mi ponavadi celo kosilo skuha pa kej pospravi, pa tako, skratka jaz imam kr prednost od tega, ker mi ni treba kuhat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Res mal nerodno, glede na to da prideta na obisk, a ker sem jst tako "dobra" kuharica, mami kr s sabo kej prinese pa mal pogrejemo, al pa pri naju skuha. Ati pa itak vse cajtnge prebere v bajti pol gre mal ležat, pa je dan naokoli. Če pa vidi da smo utrujeni in če je pika tečna, pa gredo itak prej domov.

Tast in tašča pa prihajata k nama tako na obroke, vsak druga dan sigurno za nekaj minut, tolk da janjo vidita, je pa res da sta doma 50 m stran. Tako da mene starši, tast in tašča nič ne obremenjujejo. Bol mi gre na živce možev brat, ko se na slika pri nas vsak dan, pa res vsak dan in pol je lahko tud cel popoldne pri nas. Ja itak ko nima kej za delat, družine še nima, pol pa kr debatirata z mojim, pa slike na internetu gledata (da ne bo pomote avtomobili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )pa filme gledata, no to mi mal preseda, pa vedno natrofi kosilo na to sem pa zelo alergična. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

čebelica maja -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 13:02:45)

Tudi moji nikoli ne pridejo k nam na obisk pa so isto iz Ljubljane kot jaz. Jih večkrat nagovorim naj pridejo pa se jih nič ne prime. Potem pa grem jaz s tamalim 1x na 10 dni, tok da ga malo vidijo. Sicer pa se cela familja vidimo le kadar so prazniki ala Božič in Velika noč...

Anonimen -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 14:14:31)

Mi živimo skupaj z mojo mamo v isti hiši. Mi v zgornjem nadstropju, ona in brat v spodnjem. In moram reči, da si sploh ne znam predstavljati življenja, da ne bi bila moja mama vključena zraven. Gor pride večkrat na dan, kdaj se kaj spomni in mene in mojega moža to sploh ne moti. Veliko mi pomaga, če jaz kuham kosilo, mi ona Nejca popazi. Če moram kam skočiti, jo prav tako pokličem, pa pride gor.

Ne vem, jaz sem na svojo mamo navezana in moj mož jo ima tudi zelo rad, tako da si ne znam predstavljati, da bi govorila tako o njej, kot ve o svojih mamah.

Tast in tašča sta doma proč od nas 15 km, prideta pa nekje 1x na teden naokoli.

Gina -> RE: Koliko časa prebijejo starši pri vas? (30.9.2005 17:57:21)

Meni je bilo pa fino, ko je bila moja mami še živa in je prišla k nam 1x ali 2x na teden za uro, dve ali tri. Pa počuvala je otroke z veseljem.

Zdaj pa ni nikogar, ki bi prišel. Oče in tašča sta tako bolna, da ne moreta od doma, pa še daleč sta, druga babica in dedek sta pa umrla.

Jaz mislim, da je vse odvisno od tega, kakšen tip človeka si, koliko rabiš družbo in kako se s starimi starši razumeš.
Potem je pa čisto vseeno, kako sosed dela, urediti moraš tako, da tebi ustreza.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>