Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anchy99 Dobro jutro vsem 😁 jaz super, izcedek se je sam umiril in zdaj večino časa ni več opazen (pa je bil že od začetka zeloooo blag) tako da glede tega super 😁 me je pa nek prehlad zagrabil 🤦🏻♀️ tako da v vsakem primeru sem danes pod dekico pred TVjem cel dan 😆 Kot sem že takoj povedala, bo sporočilo ostro ravno zaradi resnosti situacije. V kolikor razumete kot napad pa je to problem osebe, ki bere sporočilo, ne osebe, ki ga piše, jaz svetujem glede na vse pretekle osebne izkušnje. Vsak bi realno in predvsem zrelo gledal na nastalo situacijo. A si šla v laboratorij oz. na UZ pregled? V kolikor se bo zgodil SS, nobeno ležanje ali letanje na Urgenco sred noči ali jemanje Dabrostona ne bo pomagalo, samo v vednost, da če bo prišlo, bo žal prišlo in nič nihče ne more narediti, da ustavi prihajajoči SS. Zato se vsem nosečnicam predlaga, da ko lulajo na palčko ne povedo vsem naokoli in lepijo slikce na instagram in FB, ker se nikoli ne ve ali je nosečnost tam kjer mora biti, ali se bodo razvile vse celice, ali bo srček bil ali bo vse ok. Dve črtici še ne pomenijo zdravo nosečnost. In ravno taki izcedki nas potem opozorijo, da naj se punce malo ustavijo, zamislijo in počakajo na prve preglede in rezultate. Bog ne daj, da se negativno konča in bo treba napisat "Rekla (beri=opozorila/svetovala) sem ti". In res držimo pesti, da je samo ena kapilara počila, kar je zelo pogost pojav, ko se širi maternica zaradi nosečnosti in bo do konca res vse super OK. In če so rekli pridite v laboratorij ali na UZ, zakaj nisi že tam? Ker če bo kaj narobe, vam bodo točno to rekli. Zakaj se nisi prišla pokazat, če so pa rekli, da se pridi, tudi če je izcedek izginil. Bolje en pregled preveč kot premalo in točno veš na čem si in kaj se dogaja. In še enkrat. Nismo tukaj samo da dajemo obliž na rano, si mečemo pesek v oči ali skrivamo resnico z nasmeški in besedami, "nič ne skrbi, ziher bo vse ok", ker ni res. Smo tukaj, da si realno povemo, kaj vse se lahko zgodi in da pošljemo punce na preglede, ker se same ne bodo zbrcale in šle! In če bi jaz bila na njenem mestu, bi bila hvaležna tudi za grob ampak dober nasvet!! Ker ko si zaljubljen ne vidiš nič slabega okol sebe dokler ne mine in enako ko si prvič noseč, že gledaš kakšn voziček boš vozila in a rabiš zimski kombinezon v številki 56 ali 62 za jesen, že 3 minute po tem, ko se narišeta II črtici. Bila sem točno v tej zgodbi in je res bolje malo počakati, ne pa 3 dni kasneje že okolici razlagati. Ker res nikol ne veš. Na koncu se zgodi čisto normalna spontana splavitev, ker je šlo pač nekaj narobe in pride do menstruacije in je treba vsem razlagati, da zakaj nisi več noseča in v nelagodje spravljati tako sogovornike, kot sebe, in potem vsi do konca življenja vedo, da si splavila. A vi tud veste vse zdravstvene težave od vaših zaupnikov? Zakaj se je treba v tako situacijo sploh spravljati, če ni potrebno? Samo toliko, da ne hitite ampak počasi se daleč pride in bolj varno. Pa ne slabo vzet vsako bolj grobo napisano misel ali predlog, samo dobro hočem! Držimo pesti za vsako ampak pomagajmo si tudi z realnimi preverjenimi izkušenimi nasveti. In še enkrat a si šla v laboratorij ali na UZ preverit? Vzemi dopust v službi in se pojdi pokazat.
|